У Кличка запевнили, що до вечора на дорогах колапсу не буде

У Кличка запевнили, що до вечора на дорогах колапсу не буде
На столичних дорогах затори через снігопад
Фото: Главком

Сніг перестає йти, рух стабілізується, «Київавтодор» працює на повну потужність

У Києві працює 339 одиниць снігоприбиральної техніки транспортних комунальних підприємств, до вечора ситуація на дорогах буде повністю стабілізована. Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Крім того, у столиці працювало 102 одиниці техніки ЖЕД та 3840 комунальників.

Давтян повідомив, що цього року з урахуванням придбання додаткових 54 одиниць техніки у місті є 424 одиниці, яку «Київавтодор» може використовувати.

«У нас укладені договори з підрядниками, як у минулому році, на додаткову техніку, яка може здійснювати вивезення снігу при необхідності, у разі сильних опадів», – додав він.

Давтян також поінформував, що місто закупило посипальні матеріали для обробки вулиць – 35 тис. тонн солі і 34,5 тис. тонн піску – запас, який необхідний на весь зимовий період, якщо враховувати досвід попередніх років.

Крім того, підприємства житлово-комунального господарства закупили майже 9 тисяч тонн піску і солі, цього має вистачити на зимовий сезон. Комунальники також підготували 174 одиниці техніки, це трактори та мала механізації техніки. Ще 86 одиниць техніки має КП «Київзеленбуд».

Давтян нагадав, що для громадського наземного транспорту введено оперативне положення, столичний метрополітен працює у штатному режимі.

За його словами, у місті сьогодні сталося близько 300 ДТП. 70% із них пов’язано із літньою гумою, яку водії не замінили, хоча були завчасно попереджені. Серед причин аварій також – недотримання дистанції та швидкісного режиму.

«Ми співпрацюємо зі штабом «Укравтодору», також у нас працює київський міський штаб. Уся інформація постійно відстежується, уся техніка працює. Ситуація на контролі», – запевнив заступник голови КМДА.

За його словами, сьогодні зранку основна проблема полягала у тому, що опади почалися у годину пік, о 9:00. У зв’язку із цим прибирання вулиць було ускладнено, оскільки автомобілі «Київавтодору» теж стояли у заторах.

«Зараз сніг перестає йти, рух стабілізується, «Київавтодор» працює на повну потужність. Усі комунальні служби також працюють. Опади зменшуються, і до вечора ситуація у місті буде повністю стабілізована», – запевнив Давтян.

Як повідомляв «Главком», 14 листопада вранці у Києві випав перший сніг. На столичні дороги вийшла снігоприбиральна спецтехніка.

Дивіться фото і відео першого снігу у столиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: