У КМДА хочуть віддати землю біля озера мільйонеру зі списку Forbes

У КМДА хочуть віддати землю біля озера мільйонеру зі списку Forbes
Валютний мільйонер Володимир Крупчак

Сусідні земельні ділянки вже належать Володимиру Крупчаку

Департамент земельних ресурсів Київської міськдержадміністрації пропонує столичним депутатам передати в оренду на 49 років 8 соток землі на березі озера біля річки Козинка в Голосіївському районі Києва мільйонерові зі списку «Forbes Україна» Володимиру Крупчаку. У міськраді сумніваються: мовляв, мільйонер може загородити ділянку парканом, перегородивши киянам доступ до води.

Про це KV стало відомо в ході вчорашнього засідання комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку і запобігання корупції.

Комісія розглянула і не підтримала проект рішення «Про передачу громадянину Крупчаку Володимиру Ярославовичу земельної ділянки для створення озелененої території загального користування на шосе Столичному, 29 в Голосіївському районі Києва».

Оціночна вартість цієї землі - 267,3 тис. гривень. Ділянка виходить до води. Передбачалося, що громадянин Крупчак буде платити за цю землю 8 тис. гривень орендної плати на рік (3% від оціночної вартості).

Як зазначено в пояснювальній записці до проекту рішення, на даний момент ділянка вільна від капітальної забудови і частково використовується для проїзду. Частина земельної ділянки розташована в межах прибережних захисних смуг озера біля річки Козинка. Ця територія відноситься до земель лісів і лісопарків. Сусідні земельні ділянки на підставі цивільно-правових угод вже належать Крупчаку.

В ході розгляду цього питання член комісії Юрій Сиротюк повідомив колегам, що потенційний орендар Володимир Крупчак - валютний мільйонер, що входить в список найбагатших людей за версією «Forbes Україна» (його стан оцінюється орієнтовно в 149 млн доларів).

За словами Сиротюка, в даний момент Крупчак володіє підприємством «Київський картонно-паперовий комбінат» і є впливовим бізнесменом. Саме тому, як вважає депутат, його інтереси лобіюють представники Департаменту земельних ресурсів КМДА.

Члени антикорупційної комісії Київради вирішили, що прибережно-захисну зону будь-якого озера взагалі краще не передавати в оренду. Адже є високий ризик того, що орендар просто перекриє доступ до води і фактично «приватизує» ділянку, як часто буває. І взагалі - незрозуміло, з якою метою бізнесмен вирішив «озеленювати» вказану земельну ділянку.

В ході розгляду даного проекту рішення також з'ясувалося, що він раніше був розглянутий комісією Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування та теж не набрав необхідної кількості голосів. Більш того, даний проект 2 березня 2018 року виносився на засідання міськради, але був знятий з розгляду і направлений на розгляд комісії Київради з питань законності.

В результаті антикорупційна комісія Київради вирішила направити проект рішення на повторний розгляд комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування з рекомендацією його відхилити. Крім того, вони підтримали звернення до київського міського голови Віталія Кличка з вимогою не включати зазначений проект рішення до порядку денного засідання Київради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: