У прокурора на Київщині знайшли порушень у декларації на 1,7 млн грн

У прокурора на Київщині знайшли порушень у декларації на 1,7 млн грн
Прокурор Вадим Чуйков

НАЗК дійшло висновку про незаконне збагачення Вадима Чуйкова

Прокурор прокуратури Київської області Вадим Чуйков вказав недостовірну інформацію у власній електронній декларації за 2015 рік на 1,7 мільйона гривень. Про це йдеться у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції, повідомляє «Точно», проект Радіо Свобода.

Зокрема, 29-річний прокурор не вказав у декларації 910 тисяч гривень, отриманих від продажу елітного автомобіля Mercedes-Benz ML350 2008 року, дві земельні ділянки в Києві загальною площею 814 метрів квадратних, а також корпоративні права дружини у фірмі «Гольфстрім – правова група» на 40 тисяч гривень. Крім того, він не задекларував 141,6 тисячі гривень страхових виплат дружини.

У поясненнях НАЗК прокурор Вадим Чуйков зазначив, що не знав про доходи дружини, а землю 2008 року зареєстрував батько, однак не сказав про це.

За результатами перевірки в НАЗК дійшли висновку про недостовірну інформацію в декларації прокурора Київської області Вадима Чуйкова, а також про його незаконне збагачення і вирішили надіслати матеріали до генеральної інспекції Генеральної прокуратури України.

Перевірка декларації тривала протягом 2017-2018 років.

У серпні 2017 року повідомлялося, що НАЗК вирішило повністю перевірити 16 декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 - 2016 роки. Серед цих осіб був вказаний і Вадим Чуйков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: