У ресторані в центрі Києва в іноземця вкрали кругленьку суму

У ресторані в центрі Києва в іноземця вкрали кругленьку суму

Із сумки ізраїльтянина вкрали конверти з кількома тисячами євро і доларів

25 вересня у ресторані в центрі Києва обікрали громадянина Ізраїлю. Про це «Стране» розповіли джерела в поліції.

Надзвичайна подія сталася в другій половині дня в ресторані української кухні PetruSь на Еспланадній, який люблять відвідувати іноземці через національний колорит. Маркетолог з Ізраїлю на ім'я Яків, який приїхав як турист, зайшов до закладу перекусити. Ймовірно, під час трапези він розслабився і тут же став мішенню досвідчених кишенькових злодіїв. Вони настільки грамотно його обікрали, що він не помітив нікого поруч. Пропажу зі своєї сумки конверта з понад 9 тисячами євро і 1200 доларів (трохи менше 400 тисяч гривень) ізраїльтянин виявив тільки під час розрахунку за чеком.

Іноземець попросив викликати поліцію і написав заяву про крадіжку. Слідчі зараз переглядають камери спостереження, щоб знайти кишенькових злодіїв. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 КК України - крадіжка у великих розмірах (передбачає від 5 до 8 років в'язниці). Але в поліції говорять, що перспектива розкриття цієї справи дуже туманна. Тим більше, ізраїльтянин їде на батьківщину вже на початку жовтня.

За словами оперативників, ресторани в центрі Києва - улюблене місце кишенькових злодіїв, оскільки там часто бувають заможні люди. Злодії спеціально дорого одягаються, щоб не відрізнятися від елітних клієнтів, замовляють чай або каву, і, як тільки чийсь портфель або сумка залишаються без нагляду - тут же запускають в нього руки. Працюють вони професійно: наприклад, проходять поруч із чужою сумкою з піджаком на руці, потім імітують падіння піджака і, прикрившись ним, запускають руки в сумку. Діють настільки віртуозно, що гаманець залишається в сумці, але вже без грошей.

Нагадаємо, що нещодавно в одному з центральних ресторанів Києва обікрали главу київського офісу Ради Європи Мортена Енберга.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: