У «Софії Київській» розпочалися розкопки підземних споруд

У «Софії Київській» розпочалися розкопки підземних споруд

Археолог Національного заповідника «Софія Київська» Тимур Бобровський

На території Національного заповідника «Софія Київська» досліджують підземні споруди, від яких просіла земля

У Національному заповіднику «Софія Київська» розпочалися розкопки давніх підземних споруд.

Підземні споруди під «Софією Київською» – це господарські приміщення у вигляді галерей, їх розбудовували ще за часів митрополита Петра Могили, у ХVII столітті . Це такі собі монастирські льохи – холодильники того часу, які нині залягли на глибині до 5 метрів.

Як повідомляє телеканал «Київ», серед знахідок уже є фрагмент бронзового хоросу – освітлювального приладу кінця XVIII століття та куля часів Другої світової. І це тільки початок робіт, згодом планують знайти значно більше. Проте пріоритетне завдання – прагматичне.

«Наше завдання на сьогодні – з’ясувати чому вона почала руйнуватися. Чому утворився провал на цьому місці. У квітні утворився цей провал і після того, як ми її відкриємо ми будемо проводити не лише дослідження, ми будемо намагатися її укріпити, аби далі вона не руйнувалася і не руйнувала культурний шар, і не дісталася собору», – розповів Тимур Бобровський, археолог Національного заповідника «Софія Київська».

Нагадаємо, у квітні цього року на території Національного заповідника «Софія Київська» утворився провал ґрунту. Тож, коли взялися ліквідовувати наслідки, вирішили заразом дослідити підземні споруди, від яких просіла земля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: