У Софіївській Борщагівці масове отруєння людей: підозрюють забруднення води

У Софіївській Борщагівці масове отруєння людей: підозрюють забруднення води

«Київводоканал» повідомляє про відсутність будь-яких договірних відносин на постачання холодної води мешканцям житлових комплексів с. Софіївська Борщагівка

У селі Софіївська Борщагівка зафіксовано масове отруєння людей.

До інфекційного відділення ЦРЛ Києво-Святошинського району з діагнозом «гастроентероколіт ротавірусної етіології» госпіталізовано 19 осіб, з них 15 дітей у віці від 5 місяців до 9 років, повідомили у Держжпродспоживслужбі.

За результатами експрес-тесту лабораторно підтверджено ротавірусну інфекцію у 16 осіб. Встановлено, що ймовірною причиною захворювання жителів мікрорайону, які для приготування їжі використовують переважно водопровідну воду, стали неодноразові перебої та відсутність водопостачання на території житлових комплексів с. Софіївська Борщагівка у зв’язку з проривами на водопровідній мережі за адресою: м. Київ вул. Зодчих.

З приводу цього «Київводоканал» повідомляє, що  з 17 по 18 квітня у зазначених будинках була відсутня водопровідна вода через прорив мережі яка знаходиться на балансі Вишнівськводоканалу за адресою вул. Зодчих у Києві. Аварійно-відновлювальні роботи виконувалися відповідно до звернення міської ради м. Вишневе.

«Водопостачання було відновлено 19.04.2018  після виконання  робіт згідно до вимог Технологічних регламентів Державних санітарних правил і норм 2.2.4-171.-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання, - зазначає «Київводоканал». - Водозабезпечення  житлових комплексів с. Софіївська Борщагівка здійснює обслуговуючий кооператив товариства користувачів мережами «Софіївка». Послуги з постачання питної води до водогону кооперативу забезпечує КП «Вишнівськводоканал». Це підприємство лише на 20% відбирає питну воду з мереж Київводоканалу, решту - 80% постачає з власних джерел».

«Київводоканал» повідомляє про відсутність будь-яких договірних відносин на постачання холодної води  мешканцям ЖК «Софіївський квартал», «Львівський маєток» та «Софіївська слобідка». Водозабезпечення водою цих ЖК забезпечуються з балансових мереж Вишнівськводоканалу.

«Звертаємо увагу, що труба на якій сталася аварія приєднана до мережі, яка подає воду на Вишнівськводоканал, звідки розповсюджується на місто, але захворювання проявилися в локальній зоні саме в цих ЖК, а в самому місті Вишневе та інших районах жодного випадку захворювання не зафіксовано», - додали у «Київводоканалі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: