У столичній підземці запустили «потяг української ідентичності» (фото)

У столичній підземці запустили «потяг української ідентичності» (фото)
У вагоні розміщено інформаційні постери, які розповідають про українську культуру, науку та суспільний розвиток
Фото: Громадське

Проект присвячено до 85-х роковин Голодомору в Україні

На Оболонсько-Теремківській лінії київського метро запустили потяг «української ідентичності». Проект презентував Національний музей «Меморіал жертв голодомору».

На стінах вагона розмістили серію інформаційних постерів, які розповідають про українську культуру, науку та суспільний розвиток.

«У 2018 України відзначає 85-ті роковини Голодомору. І сьогодні постала гостра потреба залучати нові форми подачі інформації, які б дозволили охопити весь український соціум», — розповіла про актуальність проекту Олеся Стасюк, генеральний директор музею.

З постерами можна ознайомитись до 10 грудня 2018 року в одному з потягів метро, що курсує синьою гілкою.

Нагадаємо, 24 листопада відбудуться загальнодержавні жалобні заходи до 85-х роковин Голодомору. О 16:00 буде оголошена загальнодержавна хвилина мовчання, після якої українці вдома та у всьому світі запалюватимуть свічки пам’яті у себе на вікнах чи біля меморіалів голодомору.

Як повідомлялося, ще один американський штат визнав Голодомор геноцидом українського народу.

В українському парламенті розпочала роботу виставка «Україна 1932-1933. Геноцид голодом», де зібрано багато унікальних архівних матеріалів та рідкісних фото, що розповідають про Голодомор 1932-1933 рр. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: