У Верховній Раді презентували рідкісні архівні документи про Голодомор 1932-1933 рр.

У Верховній Раді презентували рідкісні архівні документи про Голодомор 1932-1933 рр.
 23 листопада о 15:00 розпочнеться меморіальне засідання парламенту, присвячене Голодомору 1932-1933 рр.

Виставка демонструватиметься до 26 листопада 2018 року

В українському парламенті розпочала роботу виставка «Україна 1932-1933. Геноцид голодом», де зібрано багато унікальних архівних матеріалів та рідкісних фото, що розповідають про Голодомор 1932-1933 рр.

«Це справді унікальні матеріали. Для нас дуже важливо пам’ятати кожну жертву цієї трагедії та злочину проти українського народу. Наша боротьба за нашу незалежність триває і нині. Це є свідченням того, наскільки тяглою є ненависть до українців нашого ворога», - сказав голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький.

Організатори виставки – Український інститут національної пам’яті,  Національний музей «Меморіал жертв Голодомору», Міністерство закордонних справ України.

im-image6.

Виставка демонструватиметься до 26 листопада 2018 року.

Її створено з матеріалів Центрального державного кіно фотоархіву України імені Г.С, Пшеничного, Державного галузевого архіву СБУ, Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара», Національного художнього музею, Інституту історії України Національної академії наук України. Інституту демографії та соціальних відносин імені М.Птухи Національної академії наук України.

Фотографії надані В.Удовиченком та С. Липовецьким.

Голова Комітету з питань культури і духовності також повідомив, о що в п’ятницю, 23 листопада о 15:00 розпочнеться меморіальне засідання парламенту, присвячене Голодомору 1932-1933 рр.

Нагадаємо, 24 листопада відбудуться загальнодержавні жалобні заходи до 85-тих роковин Голодомору. О 16:00 буде оголошена загальнодержавна хвилина мовчання, після якої українці вдома та у всьому світі запалюватимуть свічки пам’яті у себе на вікнах чи біля меморіалів голодомору.

Як повідомлялося, ще один американський штат визнав Голодомор геноцидом українського народу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: