У столиці буде розширено можливості системи відеоспостереження

У столиці буде розширено можливості системи відеоспостереження

Київ є першим українським містом, яке розробило і ухвалило Положення про систему відеоспостереження

У четвер, 5 липня, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили Положення про комплексну систему відеоспостереження Києва. 

Рішення підтримали 72 депутати, повідомляє прес-служба Київради.

Положення про комплексну систему відеоспостереження визначає принципи її роботи, процедуру формування, права та обов’язки об’єктів і суб’єктів відеоспостереження, вимоги до обробки та захисту персональних даних. Передбачається, що система забезпечуватиме безпеку дітей, учнів та студентів у навчальних закладах. Також відеоспостереження сприятиме попередженню дорожньо-транспортних пригод та надзвичайних ситуацій, забезпечуватиме публічну безпеку і порядок на вулицях та в громадських місцях. 

«Київ є першим українським містом, яке розробило і ухвалило Положення про систему відеоспостереження. Це допоможе підтримувати громадський порядок, оперативніше розкривати злочини та швидко реагувати на виникнення надзвичайних ситуацій. Ми прагнемо, щоб цей елемент безпеки громадян у будь-якому куточку столиці застосовувався у правовому полі, а правоохоронні органи за потреби мали чіткий алгоритм отримання інформації з міського архіву», – зазначає депутат Київради Олексій Окопний.

У Положенні детально окреслено підключення до системи засобів відеофіксації, що перебувають у чужому володінні, та порядок отримання доступу до зібраних даних. Наприклад, комунальні дорожні служби, як користувачі з обмеженим доступом, матимуть змогу лише моніторити загальну картину та роботу своїх підрозділів у різних куточках міста. Ширший доступ матимуть правоохоронні та спеціальні служби. На основі мотивованого звернення вони зможуть отримати інформацію з відеоархіву чи системи аналізу розпізнавання номерних знаків, облич, порушень правил дорожнього руху тощо. 

Адміністратором системи відеоспостереження є комунальне підприємство «Інформатика». Дані, отримані із засобів відеофіксації, зберігатимуться в системі протягом 30 календарних днів, а потім автоматично знищуються. 

Загалом система відеоспостереження є частиною комплексних цільових програм «Електронна столиця» і профілактики та протидії злочинності «Безпечна столиця». 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: