У жовтні-листопаді кияни заплатять за тепло ще за старою ціною

У жовтні-листопаді кияни заплатять за тепло ще за старою ціною

Через підвищення ціни на газ також зросте ціна на тепло

Столична влада не береться прогнозувати, коли буде збільшена вартість теплової енергії

У жовтні-листопаді кияни отримуватимуть платіжки зі старою ціною за тепло, оскільки процедура зміни тарифів вимагає чимало часу. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Є відповідна процедура встановлення тарифів, яка вимагає також певних часових проміжків. Можемо сказати, що ані в жовтні, ані в листопаді споживачі теплової енергії не отримають платіжки з новою ціною. Зараз буде коригуватися тариф на теплову енергію, але на це потрібен час. Які будуть остаточні ціни, ми зараз сказати не можемо. Це розрахунки, громадські обговорення і це робота Національної комісії, яка регулює ринок електроенергії і комунальних послуг», - заявив Пантелеєв.

Він додав, що у Києві через рішення Кабміну про підвищення ціни на газ також зросте ціна на тепло, передає 112 Україна.

«Ціна збільшилась орієнтовно на 23,5% на газ. Безумовно, враховуючи те, що практично 80% ціни на теплову енергію – це вартість газу, то і буде збільшена вартість теплової енергії. Але сказати точний прогноз ми не можемо, бо це питання розрахунків і проходження відповідної процедури», - заявив Пантелеєв.

Однак подорожчання газу не стосується ціни за гарячу воду.

«На гарячу воду теж ні, тому що гаряча вода теж є вихідною із теплової енергії. По датах сказати точно, коли будуть нові тарифи на теплову енергію, чи це буде на 1 грудня чи на 1 січня, поки що ми не можемо», - сказав Пантелеєв.

Нагадаємо, 20 жовтня у Києві розпочали масове підключення багатоквартирних житлових будинків до системи централізованого опалення через стрімке похолодання. 

Станом на 23 жовтня, у Києві до опалення вже підключені 63% житлових будинків, які управляються містом, і 36% — під управлінням ОСББ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: