Українці зможуть наживо почути Різдвяне Богослужіння, де буде продемонстровано Томос

Українці зможуть наживо почути Різдвяне Богослужіння, де буде продемонстровано Томос
На Різдво в Софії Київській відправлять літургію та покажуть Томос

Богослужіння розпочнеться 7 січня о 10-ій годині ранку

У понеділок, 7 січня у Софії Київській відбудеться святкове богослужіння за участю президента Петра Порошенка, де буде продемонстровано Томос про автокефалію.

Про це повідомляється на сторінці Православної церкви України у Facebook.

«На свято Різдва Христового в давній святині українського народу – святій Софії Київській – Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить Божественну літургію свт. Василія Великого. Його Блаженству співслужитиме єпископат і духовенство об’єднаної Церкви», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що богослужіння розпочнеться 7 січня 2019 року о 10-ій годині ранку. Різдвяні богослужіння транслюватимуться в ефірі телеканалу «UA: Перший», на сайті «UA: Перший» та в YouTube.

У спільній молитві запланована участь президента України, голови Верховної Ради України, народних депутатів України, членів Кабінету міністрів України, української інтелігенції, капеланів та волонтерів.

«Знаковість та історичність цього богослужіння полягатиме в тому, що в цей день український народ відзначатиме не лише спасительну подію народження у світ Богонемовляти, але й відродження та утвердження єдиної помісної Української Православної Церкви. Як видимий знак підтвердження церковної автокефалії й незалежності в соборі Святої Софії – Премудрості Божої під час богослужіння перебуватиме довгоочікуваний Томос», - розповіли в ПЦУ.

Під час богослужіння вхід до собору Святої Софії та на його територію буде обмежений. Віряни матимуть змогу взяти участь у молитві та спостерігати за богослужінням з великого екрану на Софійській площі.

Після літургії, за даними ПЦУ, Томос буде перенесено для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожний бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8-ої години ранку до 18-ої години вечора.

Планується, що вхід до трапезного храму Софії Київської, де зберігатиметься Томос – вільний.

Нагадаємо, в Україні на різдвяні свята правопорядок забезпечуватимуть понад 17 тисяч правоохоронців.

У міністерстві очікують, що у масових заходах, присвячених Різдву Христовому візьмуть участь близько 4,6 мільйонів осіб.

Найчисельніші релігійні відправи очікуються у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Дніпропетровській областях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: