«Віртуози фолку» готують флеш-моб у торгово-розважальних центрах Києва

«Віртуози фолку» готують флеш-моб у торгово-розважальних центрах Києва
Кияни зможуть відкрити для себе справжню, живу, віртуозну етно-музику

У трьох найбільших торгово-розважальних центрах столиці відбудуться презентаційні концерти фестивалю

ІІ Київ-етно-мюзик-фест «Віртуози фолку» готує нові сюрпризи шанувальникам української музики. Щоб привернути увагу глядачів до народної пісні та музичних інструментів, організатори фестивалю зважилися на сміливий експеримент: напередодні фестивалю у трьох найбільших торгово-розважальних центрах столиці відбудуться презентаційні концерти – флеш-моби лауреатів та почесних гостей минулорічного фестивалю.

«Нині дуже рідко можна почути справжню українську пісню в сучасних розважальних закладах. Зазвичай звучить попса, при цьому часто російська, крутяться кліпи. А ми хочемо пробудити генетичну пам’ять, хочемо, щоб люди почули фірмову українську музику, народну музику, нашу мелодику, щоб відчули, що це може бути якісна музика світового рівня. Віримо, що з часом такі концерти суперових українських музикантів у розважальних центрах стануть доброю традицією, і ми її започатковуємо», - говорить арт-директор фестивалю «Віртуози фолку» Олесь Журавчак.

Наразі заплановано три концерти, які відбудуться 11 та 17 листопада з 14-ї до 17-ї години. 11 листопада відбудеться два концерти: в «Каравані» на Оболоні та в «Дитячій планеті» в ТЦ «Універмаг «Україна». А 17 листопада великий концерт відбудеться в ТРЦ «Lavina Mall» на Біличах.

У концертах візьмуть участь:

  • 11 листопада, ТРЦ «Караван» (вул, Лугова, 12) – Олена Кулик та ансамбль «Дніпро», тріо бандуристок «Краля» та гурт Folky Fanky;
  • 11 листопада, ТЦ «Універмаг «Україна» (площа Перемоги, 3) – дитячий ансамбль «Зернятко», фольклорний ансамбль «Кралиця» КНУКіМ (керівник Іван Сінельніков) та гурт TaRuta;
  • 17 листопада, ТРЦ «Lavina Mall» (вул. Берковецька, 6Д) – Іванка Червінська та гурт Gypsy Lyre, вокальний секстет ManSound, бандурист-віртуоз Геогій Матвіїв та Національний академічний оркестр народних інструментів під керівництвом Віктора Гуцала.

Також 11 листопада о 14.00 в ТРЦ «Караван» перед концертом відбудеться заключна прес-конференція організаторів та гостей ІІ Київ-етно-мюзик-фесту «Віртуози фолку».

Сам ІІ Київ-етно-мюзик-фест «Віртуози фолку» відбудеться в неділю, 18 листопада, в «Українському домі» з 10-ї години. Вхід на фестивальні заходи – 100 грн. Квиток на всі фестивальні заходи включно із гала-концертом – від 200 грн.

Фестиваль прагне об’єднати всіх, хто у своїй творчості звертається до скарбів української народної музики («автентиків», «академістів», представників сучасних музичних напрямків), створивши широкий майданчик для спілкування, а також відкрити нові цікаві імена.
Київ-етно-мюзік-фест «Віртуози фолку» було започатковано минулого року. Автор проекту – співачка, народна артистка України Олена Кулик. Організатор – Київський академічний ансамбль української музики «ДНІПРО». Партнер Фестивалю – ДП «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім».
Фестиваль відбувається за підтримки Департаменту культури КМДА та Українського культурного фонду, сприяння Національної всеукраїнської музичної спілки, Національної спілки кобзарів України, Товариства зв'язків з українцями за межами України  «Україна-Світ»,  Національної Ради жінок України.

Інформаційні партнери фестивалю: Главком, Суспільне:UA, Еспресо TV, 5 канал, 8 канал, канал РАДА, радіо Країна FM, радіо Київ FM, радіо Отчизна, Gazeta.ua, Слово Просвіти, Вечірний Київ, Україна молода, Жінка-УКРАЇНКА, Рукотвори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: