Як Київ святкуватиме Новий рік та Різдво (програма заходів)

Як Київ святкуватиме Новий рік та Різдво (програма заходів)
Вздовж вулиці Петра Сагайдачного розташовуються арт-об'єкти за мотивами творчості Марії Приймаченко
Фото: Folk Ukraine

У столиці 19 грудня почали відзначати новорічно-різдвяні свята

У столиці почали відзначати новорічно-різдвяні свята. 19 грудня засяяла вогнями головна ялинка України на Софійській площі, де цьогоріч облаштовано локацію «Країна північного сяйва». Тут на гостей свята чекають потяг бажань «Полярний експрес», кілька фотозон, магічний тунель, новорічно-різдвяний сувенірний ярмарок, зона смаколиків, казкова алея чудес тощо.

7 січня на Софійській площі масштабно святкуватимуть Різдво із телемостами, великою ходою звіздарів і святковою колядою.

Загалом передбачається кілька концертів:

  • 30 грудня – святковий концерт;
  • 31 грудня – зустріч Нового Року, святковий концерт;
  • 1 січня – святковий концерт;
  • 2, 5 січня – святковий концерт;
  • 7 січня – святковий концерт, масове колядування
  • 12 січня – святковий концерт.

Як відомо, зимові свята у столиці розпочалися на Контрактовій площі, де 15 грудня офіційно відкрили новорічну локацію. Ялинка на Контрактовій площі прикрашена у стилі творчості Марії Приймаченко. Для киян та гостей столиці тут облаштовані снігова гірка, оглядове колесо, новорічно-різдвяний ярмарок, резиденція святого Миколая, парк ілюмінацій, фантастичні арт-об’єкти та багато інших цікавинок.

Стартував новорічно-різдвяний фестиваль і у парку імені Тараса Шевченка. Для відвідувачів тут працює святковий ярмарок та встановлено безкоштовну льодову ковзанку. Протягом 12-13 січня із 12:00 до 19:00 заплановано: 2 святкові концерти, вертеп, контактний зоопарк (кози, вівці, віслючок), тюбінгова гірка довжиною 12 метрів, різдвяні локації з проведенням зимових ігор для дітей та дорослих, 10 фотозон, будиночок святого Миколая, пригощання чаєм, печивом і банушем, благодійний ярмарок. Працюватиме новорічна локація до 15 січня.

На Співочому полі Печерського ландшафтного парку до 13 січня триватиме новорічний фестиваль «Цитрусове королівство», де можна побачити інсталяції з апельсинів та лимонів у вигляді замків казкових героїв.

Уперше на лівому березі Дніпра відкрито масштабний різдвяно-новорічний мистецький проект Зимова «Країна мрій».

Різдвяне містечко та найбільша різдвяно-новорічна локація лівого берега Києва працюють щодня до 7 січня із 10:00 до 22:00 на майданчику біля Міжнародного виставкового центру (МВЦ) (Броварський проспект, 15, станція метро «Лівобережна»).

На локації на гостей уже чекають різдвяний ярмарок, тюбінгова гірка, зона фуд-кортів, різноманітні атракціони на будь-який смак і вікову категорію, новорічні танцювальні сети для дітей та дорослих, велика вулична сцена зі світлодіодним екраном.

Також відвідувачів очікуватимуть гала-концерти:

  • 31 грудня – зустріч Нового року у «Країні мрій»;
  • 1 січня – Новорічний Гала-концерт;
  • 7 січня – Різдвяний концерт, зірковий вертеп.

Уже традиційно розпочав свою роботу святковий парк розваг «Зимова Країна на ВДНГ».

22 грудня тут відкрилася інноваційна станція видачі новорічних подарунків. У центральному павільйоні розпочала роботу «Корпорація подарунків», де одночасно працюють 1182 автоматизовані осередки. Із їхньою допомогою відвідувачі можуть отримати безкоштовні подарунки всього у 3 кліка за 15 секунд.

Із 26 грудня станція перетворилася на автоматизований ярмарок, який допоможе зробити новорічний шопінг простіше.

Загалом програма загальноміських заходів цього року містить 16 тематичних подій, у рамках яких відбудеться щонайменше 70 різноманітних акцій, концертів, вистав тощо. Під час новорічно-різдвяних свят і зимових канікул у муніципальних театрах для дітей та підлітків відбудуться змістовні яскраві вистави відомих письменників-казкарів, святкові лялькові програми, мюзикли, вистави класичного жанру. Всього у муніципальних театрах планується понад 300 тематичних вистав, які мають відвідати близько 90 тисяч глядачів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: