Японська піаністка Кейко Мацуї виступить в Києві

Японська піаністка Кейко Мацуї виступить в Києві

З новою програмою піаністка приїздить до України

Унікальна джазова піаністка Кейко Мацуї і кращий симфонічний оркестр України Lords of The Sound дадуть масштабний концерт у столиці України. Про це повідомляє прес-служба піаністки.

У Києві Кейко Мацуї представить нову програму на підтримку свого нового альбому «Journey to the Heart» ( «Подорож до серця»), а також виконає вже стали візитною карткою композиції «Tears of the ocean», «Whisper from the Mirror» і багато інших .

У багатьох країнах її проникливе творчість гідно оцінили і музичні критики, і визнані метри джазової сцени. Втім, чому тільки джаз? З'явися Кейко на музичному Олімпі років так 40 тому, критики б писали навперебій: «Вона сміє бути несхожою!». Адже виконуючи джаз, Мацуї робить це занадто по-своєму. По суті, будучи носієм оригінального творчого дару, піаністка несе світові свій невловимий стиль з безліччю граней і мерехтінням свіжих звукових образів.

Дивно легка для сприйняття манера її виконання - це гармонійний синтез, що ввібрав джазову фразеологію, легку ритміку і неспішний темп нью-ейдж, емоційний спектр рок-музики і елементи всеосяжної world music. До того ж, все це різноманіття пропущено через призму східної філософії. Вона поза часом, в ній немає місця напрузі і поспіху. І навіть візьмися Мацуї зіграти незаперечні джазові стандарти, її виконання здатне докорінно змінити прочитання твору.

Але головне - вірна своїм принципам Кейко Мацуї створює музику настроїв і асоціацій, немов вкладаючи в будь-яку річ відразу кілька смислів, адже кожен з нас почує своє. А значить, слухаючи цим чарівним звукам, ми зможемо легко уявити романтику вечірнього міста, щасливі пари, які танцюють самбу, або пурхає метелика, і відчуємо, як повітря наповнюється прохолодою після спекотного спеки. Уявімо і хоча б на дві години зануримося в дивовижний світ Кейко Мацуї, такий казково-чарівний і разом з тим такий природний.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: