За чотири роки кількість бюветів у Києві збільшилася на третину

За чотири роки кількість бюветів у Києві збільшилася на третину

Загалом у Києві налічується 198 бюветів

На забезпечення обслуговування бюветних комплексів у 2018 році з бюджету Києва виділено 12,7 млн грн

Завдяки проведенню капремонтів та будівництву нових свердловин у Києві за чотири роки кількість робочих бюветних комплексів зросла на третину. Якщо у 2015 році працювали лише 127 бюветів, то зараз жителі столиці можуть скористатися 169 бюветами в усіх районах міста. У планах до 2025 року відновити роботу усіх непрацюючих бюветних комплексів, що обслуговуються Спеціалізованим водогосподарським комунальним підприємством «Київводфонд». Про це заявила директор підприємства Світлана Козловська.

«За чотири роки кількість робочих бюветів збільшилась на 42 одиниці, тобто на 33% і зараз складає 169 одиниць. Таких результатів ми досягли завдяки будівництву 7 нових бюветних комплексів, а також відновленню роботи непрацюючих бюветів шляхом будівництва 12 нових артезіанських свердловин малої продуктивності, своєчасного проведення планових капітальних ремонтів та систематичного технічного обслуговування», – повідомила вона.

Загалом на балансі підприємства налічується 198 бюветів.

«Ми плануємо до 2025 року збудувати нові артезіанські свердловини і повернути до робочого стану всі 198 бюветів. У період 2019–2025 років підприємством заплановано відновлення 28 непрацюючих бюветних комплексів шляхом будівництва нових артезіанських свердловин малої продуктивності та збільшення мережі бюветних комплексів м. Києва завдяки будівництву 7 нових бюветних комплексів. Таким чином, до кінця 2025 року СВКП «Київводфонд» планує збільшити загальну кількість бюветних комплексів до 205 об’єктів. Адже попит на якісну та доступну бюветну воду серед мешканців міста зростає. За 9 місяців поточного року містяни спожили 64,7 мільйона літрів бюветної води (64,7 тис. кубометрів)», – зауважила Козловська.

На забезпечення обслуговування бюветних комплексів у 2018 році з бюджету Києва виділено 12,7 млн грн (зокрема, це заробітна плата, комунальні послуги, матеріали та послуги на обслуговування бюветних комплексів).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: