За місяць у Києві виявили 720 пішоходів-порушників

За місяць у Києві виявили 720 пішоходів-порушників

Порушення ПДР пішоходами часто стають причиною дорожньо-транспортних пригод

За червень поточного року столичні патрульні притягнули до адміністративної відповідальності 720 пішоходів за перехід дороги в забороненому для цього місці або на заборонений сигнал світлофора.

Про це повідомила Патрульна поліція Києва.

Такі правопорушення часто стають причиною дорожньо-транспортних пригод, у більшості випадків з травмуванням самих же пішоходів.

Так, 1 липня, близько 10-ї години патрульні отримали виклик «ДТП з потерпілими». За інформацією заявника, на вулиці Щербаківській автомобіль допустив наїзд на пішохода. На місці події поліцейські виявили автомобіль Nissan, водій якого повідомив інспекторам, що він рухався на зелений сигнал світлофора з дозволеною швидкістю, але раптово на проїжджу частину вийшла жінка. Чоловік почав гальмувати, але не встиг повністю зупинити свій автомобіль, в результаті чого допустив наїзд на пішохода. Кермувальник та свідки також зазначили, що жінка переходила дорогу на регульованому пішохідному переході на червоний сигнал світлофора.

Медики забрали потерпілу до лікарні, для ретельного огляду. На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу для з'ясування усіх обставин ДТП.

Патрульна поліція закликає усіх учасників дорожнього руху дотримуватись ПДР та бути обережними, адже від цього залежить не тільки ваше життя та здоров’я, але й інших громадян.

Також в поліції нагадали про адміністративну відповідальність для пішоходів за порушення вимог правил дорожнього руху:

  • непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху передбачає відповідальність у вигляді 51 гривні штрафу або письмового попередження (ч.1 ст.127 КУпАП); 
  • за вчинення такого порушення у стані сп'яніння передбачений штраф у розмірі 136 гривень (ч.3 ст.127 КУпАП);
  • за вчинення такого правопорушення, що створило аварійну ситуацію, передбачений штраф у розмірі 170 гривень або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин (ч.4 ст.127 КУпАП).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: