Забудовник знищує ліс в охоронній зоні в Пирогові (фото)

Забудовник знищує ліс в охоронній зоні в Пирогові (фото)
5 травня забудовник продовжив дорізати невеликий ліс на цій ділянці
Фото: Михайло Погребиський, Facebook

16 га охоронної зони музею хочуть забудувати висотками

Агрокомбінат «Хотівський» має намір забудувати 16 га землі в охоронній зоні Національного музею народної архітектури та побуту в Пирогові.

Незважаючи на те, що забудовник втратив право на оренду ділянки, оскільки вона фактично була розірвана за угодою сторін ще в 2007 році, 5 травня він продовжив дорізати невеликий ліс на цій ділянці. Про це повідомив журналіст Михайло Погребиський на своїй сторінці у Facebook.

«Це земельна ділянка з кадастровим номером 8000000000:79:107:0002 площею 16, 0136 га. Крім того, що це охоронна зона музею, згідно чинного Генерального плану міста Києва ця ділянка ще й входить в зону охорони пам'яток культурної спадщини та Південного історичного ареалу м. Києва.
Отже те, що це земля історико-культурного призначення - а значить згідно ст. 150 Земельного кодексу України вона відноситься до особливо цінних земель, не зупиняє забудовника в своїх планах фактично знищити цю територію та забудувати висотками», - написав він.

Прокуратура міста Києва подала судовий позов про скасування рішення про державну реєстрацію речових прав та запису про речове право.

Погребиський розповів, що під розірваний договір оренди 20 грудня 2018 року «в злочинний спосіб «Агрокомбінату «Хотівський» в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно було зареєстровано право на користування даною земельною». 26 грудня 2018 р. «Хотівському» були видані містобудівніі умови та обмеження (МУО) для проектування будівництва від Департаменту містобудування та архітектури КМДА.

«Перша масова вирубка дерев, нагадаю, на цій ділянці була здійснена в січні 2020 року. Всього згідно з актом зелених насаджень, що підлягають видаленню, мають зрізати 2779 дерев! Це невеликий ліс - причому балка, тобто яр, усіяний лісом. Нині дорізають те, що не дорізали в січні», - розповів Погребиський.

На 13 травня у Господарському суді Києва призначено перше засідання у справі за позовом столичної прокуратури щодо повернення цієї ділянки державі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: