Кияни вимагають заборонити забудову ділянки біля Русанівського каналу

Кияни вимагають заборонити забудову ділянки біля Русанівського каналу
Забудовник планує звести в природно-охоронній зоні Русанівського каналу 24-поверховий ЖК «Rusaniv Residence»

Забудовник отримав ділянку на Русанівці шляхом підміни адреси гаража

У Київській міській раді з’явився проєкт рішення про розірвання договору оренди ділянки по вул. Євгена Сверстюка, 54 з ТОВ «Русанівка Інвест», що планує зведення там 24-поверхового ЖК «Rusaniv Residence». Наразі проєкт перебуває на розгляді постійної земельної комісії.

Як вказано у пояснювальній записці, проєкт рішення про розірвання договору оренди в односторонньому порядку підготовлено на прохання мешканців Дніпровського району столиці.

Зазначається, що, по-перше, значна частина ділянки потрапляє у природно-охоронну зону Русанівського каналу.

По-друге, стало відомо, що на ділянці по вул. Є. Сверстюка, 54 розміщена державна пожежно-рятувальна частина № 16 (Літ. А) площею 1130,3 кв. м, яка потребує розширення у зв’язку зі збільшенням щільності населення і забудовою району.

Крім того, встановлено, що на ділянці по вул. Є. Сверстюка, 54 розташований гараж з гаражно-будівельного кооперативу «Русанівський-2», що займає сусідню ділянку.

8_64

Київрада у 2018 році своїм рішенням передала ТОВ «Русанівка Інвест» в оренду на 15 років ділянку площею 0,69 га по вул. Євгена Сверстюка, 54 для будівництва житлового комплексу з прибудованим дошкільним закладом та пунктом централізованої системи пожежного спостереження у зв’язку з набуттям права власності на гараж.

У листопаді 2018 року Дніпровське управління ГУ Нацполіції Києва розпочало кримінальне провадження за фактом того, що держреєстратор у лютому-березні 2018 року протиправно змінив адресу розташування вказаного гаража: з вул. Євгена Сверстюка, 52 (ГБК «Русанівський-2») – на вул. Євгена Сверстюка, 54 (ділянка, де заплановане будівництво ЖК «Rusaniv Residence»).

Столична прокуратура звернулася до Госпсуду Києва з позовом про визнання недійсним рішення Київради і недійсним договору оренди з ТОВ «Русанівка Інвест». У листопаді 2019 року суд за клопотанням «Русанівка Інвест» призначив комплексні експертизи у справі. Прокуратурі це рішення суду оскаржити не вдалося. Даних про завершення експертизи наразі немає.

Тим часом ТОВ «Русанівка Інвест» через схему з громадською організацією отримало рішення Окружного адмінсуду Києва, у якому прописано правомірність дозволу на проведення будівельних робіт, виданого Держархбудінспекцією у липні 2019 року.

Власниками ТОВ «Русанівка Інвест» є Катерина Коберник і Василь Шомонка, який також є співзасновником ТОВ «Спецбудінвест-17», що входить до групи компаній Perfect Group нардепа від «Опозиційної платформи – За життя» Дмитра Ісаєнка. Девелопери ЖК «Rusaniv Residence» є Perfect Group та Citex Development.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: