Зарплати педагогів столичних дитсадків можуть зрости на третину

Зарплати педагогів столичних дитсадків можуть зрости на третину
Педагоги дошкільних і позашкільних навчальних закладів комунальної форми чекають на надбавку до окладу

Влада Києва шукає кошти для підвищення надбавки до окладів учителів

Київрада розглядає можливість збільшити на 30% надбавки до окладу педагогам дитсадків і позашкільних закладів. У середу, 28 лютого, на засіданні постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту було погоджено звернення до Департаменту фінансів виконавчого органу Київради (КМДА) щодо виділення додаткових коштів педагогам дитсадків і позашкільних закладів.

Відтак, міська влада відшукуватиме у столичному бюджеті кошти для встановлення муніципальних надбавок у розмірі 30% від посадового окладу педагогам дошкільних і позашкільних навчальних закладів комунальної форми власності протягом 2018 року.

У січні 2018 року уряд прийняв рішення про підвищення посадових окладів для педагогів загальноосвітніх шкіл. Однак педагоги дитячих садочків, творчих і музичних шкіл, вихователі клубів за місцем проживання не потрапили до цієї категорії освітян, тож могли розраховувати на зростання заробітної платні лише з 1 вересня 2018 року за умови виконання держбюджету у першому півріччі.

Встановлення надбавок з боку міста збереже колективи і призупинить плинність кадрів, вважають у Київраді. Адже станом на 1 лютого, наприклад, тільки у комунальних дитячих садочках налічується понад 300 вакансій, які залишаються відкритими через низький рівень заробітної плати.

Нагадаємо, у столичному бюджеті-2018 найбільше коштів планується спрямувати на освіту киян. Дану галузь пропонується профінансувати на 13,6 мільярда гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: