Жителів Київщини заспокоїли: масштабного паводку в області не буде

Жителів Київщини заспокоїли: масштабного паводку в області не буде

Весняне водопілля буде близьким до середніх показників, переконують спеціалісти обласного центру гідрометеорології

У четвер, 15 березня, під головуванням першого заступника голови Київської облдержадміністрації Андрія Анісімова відбулося чергове засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Особливу увагу члени комісії приділили питанню про стан готовності сил та засобів до виконання завдань з безпечного пропуску льодоходу весняної повені та паводків, виконання Плану дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, обласних установ, підприємств та організацій Київської області з підготовки і забезпечення пропуску весняної повені, льодоходу та дощових паводків у 2018 році. Про це повідомляє прес-служба КОДА.

За словами начальника управління водних ресурсів в м. Києві та Київській області Миколи Урупи, повеневі процеси вже розпочалися на малих та середніх річках столичного регіону, що підтверджується незначним підняттям рівнів води на річках Ірпінь, Здвиж, Рось. Так, в період з 1-4 березня спостерігався вихід води на заплаву Росі в районі міст Біла Церква і Володарка та в смт Іванків на річці Тетерів. На сьогоднішній день виходу води на річкові заплави не зафіксовано.

Щодо водопілля на Дніпрі, Десні і Прип’яті, то його пік припаде на середину квітня, однак ці терміни можуть змінитися, зважаючи на прогнозовані снігопади 17-18 березня.

Та навіть попри такі погодні колізії спеціалісти обласного центру гідрометеорології переконують, що очікувані найближчими днями опади не спричинять масштабного паводку на території Київщини. За їх даними, весняне водопілля буде близьким до середніх показників.

Відповідно до прогнозів, очищення від льоду Київського водосховища очікується 17-27 березня, а Канівського – 13-23 березня. Максимальні величини припливу у період весняного водопілля передбачаються 15-25 квітня.

Як повідомлялося, комунальні служби столиці продовжують роботи на гідротехнічних спорудах з метою ліквідації підтоплень та їх попередження у подальшому. Прогнозується, що пік повені припаде на 15 квітня, однак ці терміни можуть змінитися, зважаючи на очікуваний снігопад 17-18 березня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: