Зміни на ринку електроенергії. Киянам пояснили, до кого тепер звертатись, якщо зникло світло або вкрали лічильник

Зміни на ринку електроенергії. Киянам пояснили, до кого тепер звертатись, якщо зникло світло або вкрали лічильник

До функцій «ДТЕК Київські електромережі» входить контроль якості електроенергії

З початку 2019 року, відколи в Україні запрацювала нова модель роздрібного енергоринку, в Києві транспортуванням електричної енергії тепер займається «ДТЕК Київські електричні мережі» (спадкоємиця «Київенерго»), а реалізацією електроенергії кінцевим споживачам (побутовим і промисловим) – ТОВ «Київські енергетичні послуги».

Тепер киянам, у разі відключення електроенергії чи крадіжки лічильника, потрібно звертатися до «ДТЕК Київські електромережі». Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів директор компанії-постачальника електроенергії – ТОВ «Київські енергетичні послуги» – Віктор Мельников.

«Ці питання відносяться до сфери діяльності оператора системи розподілу (у Києві це «ДТЕК Київські електромережі»). Також до функцій цієї компанії входить: контроль якості електричної енергії, розвиток електромереж, встановлення та заміна лічильників, питання комерційного обліку електричної енергії», - зазначив він.

Також Мельников пояснив, як після запуску нової моделі роздрібного енергоринку оплачуватимуть свої послуги споживачі, які забезпечені дво- та трьохзонними лічильниками.

«Для побутових споживачів, які поставили собі дво- та трьохзонні лічильники, диференційовані тарифи залишилися без змін. Як і раніше, спожита з 23-ї вечора до 7-ї  ранку електроенергія коштує вдвічі дешевше за наявності двозонного обліку», - сказав він.

Мельников повідомив, що через компанію «Київські енергетичні послуги» можна придбати енергоефективний набір Розумний WATT, в основі якого – двозонний лічильник з установкою «під ключ», LED-лампи та розумна розетка з таймером для автоматичного вмикання/вимикання електроприладів у заданий час. «Завдяки такому комплексному підходу можна зекономити до 50% сімейних витрат на електроенергію. Розрахувати приблизну економію завдяки такому комплексному підходу можна завдяки онлайн-калькулятору», - зазначив він.

Непобутові споживачі, які забезпечені дво- та трьохзонними лічильниками,  після запуску нової моделі роздрібного енергоринку втратили можливість платити за диференційованим протягом доби тарифом, а змушені були платити по фіксованій прогнозній ціні. Це сталося через те, що дифтарифи на електроенергію були скасовані регулятором, але альтернативи не було створено через технічні неполадки системи зведення балансу купівлі-продажу електроенергії в ДП «Енергоринок». Не постраждали лише потужні промислові  споживачі, які самостійно купують для себе електроенергію  в «Енергоринку», тобто не користуються послугами компаній-постачальників.


Читайте також матеріал «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: