Політв'язень Клих відмовився від адвокатки через провокацію прокурора

За образу прокурора проти Кліха відкрили другу кримінальну справу

Відмова кремлівського політв’язня Станіслава Клиха від своєї адвокатки це наслідок психічного розладу, в якому він перебуває через застосування до нього тортур і психотропних препаратів на стадії дослідування. Про це повідомила в ефірі Громадськогозахисниця Станіслава Клиха Маріна Дубровіна.

За словами адвокатки, Клих перебуває в стані межового розладу, що призводить до різного роду випадів. Зокрема за образу прокурора проти нього відкрили другу кримінальну справу.

«Справа в тому, що його стан — він межовий. Тобто він коливається від більш-менш спокійного до різного роду випадів, в тому числі друге кримінальне переслідування, за яким він образив прокурора, це теж наслідок його психічного нездоров’я», — сказала адвокатка Дубровіна.

За її словами, прокурор сам спровокував Клиха на образу, а також спровокував на відмову від своєї захисниці.

«Він сказав про те, що Станіслав неодноразово ображав як його, так і інших учасників процесу, і вказав на мене: «Ось, у тому числі адвокат Дубровіна могла б зробити заяву про образу». Станіслав сказав: «Добре тоді я відмовляюся від адвоката Дубровіної», — зазначила захисниця Клиха.

За словами адвокатки, суд вважає Клиха здоровим, а амбулаторне дослідження, яке йому провели, зводиться до «психо-емоційного стресу», що не дає підстав для лікування. Проте Дубровіна переконана, що експертиза була неякісною, поверхневою.

«Його треба лікувати, а пущений на самоплив психічний розлад дає такі результати. В деякі моменти Стас спілкується повністю адекватно, відповідає на запитання, а в деякі моменти все зовсім погано», — підкреслила адвокатка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: