19 із 24 захоплених Росією українських моряків назвали себе військовополоненими

19 із 24 захоплених Росією українських моряків назвали себе військовополоненими
Полонені українські моряки, захоплені спецслужбами РФ 

19 українських моряків визнали себе військовополоненими і вимагають відповідного поводження від російської влади згідно з Женевською конвенцією

Уже 19 із 24 захоплених росіянами у районі Керченської протоки українських моряків визнали себе військовополоненими.

Про це повідомив адвокат Сергій Бадамшин в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Вже 19 українських моряків визнали себе військовополоненими і вимагають відповідного поводження від російської влади згідно з Женевською конвенцією», - зазначив адвокат.

Бадамшин також зазначив, що нині у «верховному суді» окупованого Криму розглядають декілька апеляційних скарг щодо запобіжного заходу, який було обрано морякам ще міським «судом» у Керчі.

«Сьогодні мали розглядати три скарги. Наскільки я зрозумів, засідання перенесли на понеділок. Досить нервово триває розгляд щодо деяких із моряків, тому що суд з незрозумілої причини... Деякі судді якось схвильовано ставляться до цього процесу, але ми не розраховуємо на незалежність і гуманність судових рішень, на жаль», - підсумував адвокат.

За його словами, трьом пораненим - Сороці, Артеменку та Ейдеру - надається медична допомога і лікування. Решта полонених моряків перебувають у СІЗО «Лефортово».

«До Нового року адвокати мають потрапити до кожного, зустрітися, обговорити позицію та з'ясувати їх самопочуття, зокрема побутові умови. Всі моряки в один голос говорять, що вони військовополонені. По-друге, вони всі скромні. Адвокатам доводиться мало не лещатами витягати інформацію про те, що потрібно передати», - зазначив правозахисник.

25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО «Матросская тишина», решту 21-го утримують в СІЗО «Лефортово».

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: