99% українських сміттєзвалищ не відповідають екологічним вимогам — Семерак

99% українських сміттєзвалищ не відповідають екологічним вимогам — Семерак

Наразі лише близько 3% відходів в Україні переробляються або повторно використовуються

Переважна більшість українських сміттєзвалищ не відповідають сучасним екологічним вимогам.

Про це заявив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, передає прес-служба уряду.

«Непродумана політика управління відходами, яку ми успадкували від радянського союзу призвела до появи тисяч сміттєзвалищ, 99% з яких не відповідають сучасним екологічним вимогам», — заявив Семерак.

«Торік уряд ухвалив розроблену Мінприроди спільно з міжнародними експертами Стратегію управління відходами, яка стала першим документом незалежної України, що визначає вектор розвитку цієї сфери. Якщо говорити про побутові відходи, то, наприклад, зараз лише 3% із них переробляється та повторно використовується, але Стратегією визначена амбітна мета, щоб до 2030 року 70% таких відходів в Україні перероблялося чи повторного використовувалося», - пояснив Семерак.

Він зазначив, що для досягнення поставлених цілей потрібна й соціальна відповідальність бізнесу для запровадження в Україні сучасних потужностей і систем для переробки всіх видів відходів, адже Стратегія охоплює також будівельні, промислові та інші види відходів.

Також Мінприроди розробило Національний план дій, який дозволить реалізувати на практиці прописані цілі у Стратегії та допоможе зменшити обсяги муніципальних відходів, налагодити систему збору, переробки відходів тощо. Документ зараз проходить експертне обговорення.

Нагадаємо, 8 листопада 2017 року уряд ухвалив Національну стратегію поводження з відходами, яка стала першим стратегічним документом національного рівня, підготовленим робочою групою за участю українських профільних міністерств: Мінприроди, Мінекономрозвитку, Мінрегіону, експертів GIZ, ЄБРР та проекту Twinning.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: