Абсурд по-російськи: своїх сепаратистів до в’язниці, чужим - фінансування і підтримка, адвокат

Абсурд по-російськи: своїх сепаратистів до в’язниці, чужим - фінансування і підтримка, адвокат

У вересні у Москві відбувся глобальний форум сепаратистів

Андрій Сабінін, російський адвокат кримського журналіста Миколи Семени в інтерв'ю «Главкому» розповів, що Росія, котра офіційно проти сепаратизму на своїй території, збирає величезний триденний форум сепаратистів з усього світу, що проводиться на кошти президентського гранту, на якому обговорюють питання Каталонії чи ірландського якогось самовизначення, та аж ніяк не кримського.

«Законодавство є, формально у людей є всі права громадян Російської Федерації, але без всякого озирання на справедливість. Я б так сказав. Ми не можемо працювати за іншими законами, можемо лише за російськими. Я адвокат. Можу лише коментувати, та й то акуратно, позицію Семени. Вона ось така. На вашому місці я б звернув увагу на таке. У нас склалася парадоксальна ситуація через Україну, через Крим. Право нації на самовизначення – не національна, а міжнародна ознака – в Росії сьогодні трактується як те, що хтось до нас може ввійти. І щойно це (входження) стається, то будь-яка розмова про те, що можна вийти, стає незаконною. І ось це патологічне лицемірство є не просто на рівні закону, а й на рівні тлумачення Конституційного суду. Адже не секрет, що у нас Конституційний суд зібрали після «референдуму», зібрали їх на ніч і не випустили, допоки вони не дали схвальний висновок про те, що Крим є російським», - розповів Сабінін.

За його словами, у вересні у Москві відбувся глобальний форум сепаратистів.

«Росія, котра офіційно проти сепаратизму на своїй території, збирає величезний триденний форум сепаратистів з усього світу, що проводиться на кошти президентського гранту, на якому обговорюють питання Каталонії чи ірландського якогось самовизначення, та аж ніяк не кримського. Це ж лицемірство, це подвійні стандарти», - зазначив російський адвокат.

Нагадаємо, окупанти звинувачують кримського журналіста Миколу Семену у закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: