Адміністрація президента знайшла підхід до Холодницького, - Лещенко

Адміністрація президента знайшла підхід до Холодницького, - Лещенко
Сергій Лещенко

Нардеп назвав справжнього винуватця конфлікту між антикорупціонерами

Народний депутат Сергій Лещенко вважає, що словесні баталії та взаємні обвинувачення, які висловлювали один одному сьогодні під час засідання Антикорупційного комітету, між директором НАБУ Артемом Ситником і заступником антикорупційного прокурора Володимиром Кривенком - це «ознака того, що цей конфлікт породжений зовнішнім впливом на ситуацію».

«В даному випадку йдеться про тиск, який здійснюється з боку Адміністрації президента на Антикорупційну прокуратуру, і це, відповідно, позначилося на взаємодії між САП і НАБУ. Банкова змогла знайти підхід до Холодницького (Антикорупційного прокурора Назара Холодницького, - «Главком»), щоб зробити його інструментом здійснення власного бачення», - сказав нардеп у коментарі «Главкому».

Водночас нардеп вважає, що «такий підсумок може статися і за іншого керівника САП».

Крім того, він вкотре звинуватила, що главу НАЗК Наталію Корчак у некомпетентності.

«Під час засідання комітету вона займалась тільки тим, що уникала відповідей на запитання протягом двох годин. Це чергове підтвердження того, що вона не відповідає своїй посаді», - додав він.

Як повідомлялось, 17 листопада повідомлялося, що Генпрокуратура порушила справу проти директора НАБУ Ситника. Провадження відкрили через імовірне розголошення державної таємниці. У мережу потрапив запис розмови офрекордс Ситника з головними редакторами кількох видань, на якому людина, з голосом, схожим на Ситника, розповіла деталі кримінальних проваджень. Зокрема, у розмові були розкриті дані прослуховування в матеріалах справи екс-прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

Раніше Ситник поскаржився на тиск та медійну атаку. Він не виключив подальшого використання адмінресурсу щодо його відомства, в тому числі арештів членів Бюро. 

Читайте також матеріал «Главкома» Самопожирання антикорупціонерів. Як посварились НАБУ, НАЗК та САП

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: