Адвокат Новіков: Фейгін не заплатив мені за «справу Савченко» близько 20 тисяч доларів

Адвокат Новіков: Фейгін не заплатив мені за «справу Савченко» близько 20 тисяч доларів

З грудня 2015 року Фейгін не заплатив жодного центу, зазначив Новіков

Адвокат Ілля Новіков в інтерв’ю «Главкому» розповів, що коли з серпня 2015-го видатки адвокатів Надії Савченко припинили компенсувати і потрібно було щотижня літати у Донецьк Ростовської області, жити там, нести всі видатки самостійно, оплачувати експертизи, з того часу він витратив 20 тисяч доларів.

«Спочатку платив «Відкритий діалог», платив дуже скромну суму – по 2,5 тисячі доларів на місяць кожному адвокату. Платили через Фейгіна. Потім платила «Батьківщина», цифра ця збереглася. Я б не взявся за справу такої трудомісткості в Росії, вимагав би набагато більшого фінансування. Але саме цю справу я б і безплатно взявся вести, бо вона обіцяла бути мегацікавою, мегазначущою з адвокатської точки зору. Спочатку ці гроші, які нам платили, компенсували видатки. Коли справа розглядалася тільки у Москві, непотрібно було літати до Воронежа, цих грошей вистачало. Але коли з серпня 2015-го видатки припинили компенсувати і потрібно було щотижня літати у Донецьк Ростовської області, жити там, нести всі видатки самостійно, оплачувати експертизи, з того часу я витратив тисяч 20 доларів. З них 10 тисяч Марк Фейгін мені не заплатив. Це відбулося після того, як у нас стався конфлікт. Марк і Микола завжди говорять однаково. Вони сказали, що посварилися з Новіковим у грудні 2015-го. Але чому в грудні, якщо, як я вже казав, конфлікт став публічним на початку лютого 2016-го? Потім я зрозумів, чому вони так сказали. З грудня Марк мені не заплатив жодного центу», - розповів Новіков.

За його словами, після цього випадку він працював окремо від інших адвокатів Савченко.

«Я припускаю, що Марк думав: якщо припинить мені платити, то я ображуся і вийду сам зі справи. Враховуючи, що я працював у мінус, мені це було смішно. Я тоді їм сказав: гаразд, я працюю сам, свідків привожу сам, експертизи сплачую сам. Ось так і працювали», -зазначив адвокат.

Як повідомляв «Главком», 26 жовтня нардеп Надія Савченко прилетіла до Москви на суд над Клихом і Карпюком.

Як заявив адвокат Марк Фейгін, без вказівки керівництва ФСБ РФ  Надію Савченко не пропустили б через кордон.

Поїздка Савченко до Москви на засідання апеляційного суду у справі Миколи Карпюка та Станіслава Клиха спровокувала бурю емоцій у соцмережах. У постах домінують нерозуміння такого вчинку Надії, яка була заручником Кремля.

Нагадаємо також, більшість користувачів інтернету – 69% – негативно оцінюють діяльність народного депутата «Батьківщини» Надії Савченко на волі та називають її заяви «суцільним розчаруванням». Про це свідчать результати опитування «Главкома».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: