Адвокат пояснив, чому Насіров не може повернутись на роботу

Адвокат пояснив, чому Насіров не може повернутись на роботу
Роман Насіров не може приступити до виконання обов’язків глави Державної фіскальної служби

Поки розпорядження Кабміну немає, Насіров з рішенням суду не може приступити до роботи

Роман Насіров, якого суд 11 грудня поновив на посаді глави Державної фіскальної служби, не може наступного дня приступити до виконання обов’язків. Для цього потрібне відповідне розпорядження уряду.

Про це в ефірі Громадського повідомив адвокат Насірова Олександр Лисак.

На питання ведучого, чи означає поновлення Насірова на посаді те, що екс-чиновник має право вже завтра вийти на роботу, адвокат сказав:

«Звісно що ні. Річ в тому, що рішення суду дає тільки підстави для того, щоб Кабінет міністрів на підставі цього рішення виніс розпорядження про поновлення Романа Насірова на посаді глави ДФС. Тільки в зв’язку з видачою такого розпорядження Роман Насіром може повернутись до виконання своїх обов’язків. На підставі такого розпорядження і вносяться відомості до відповідних державних реєстрів…».

«Поки розпорядження Кабміну немає, Роман Насіров з рішенням суду не може приступити до роботи», — наголосив захисник.

На прохання прокоментувати заяву Насірова про те, що він у середу, 12 грудня, планує вийти на роботу, адвокат сказав: «Я по-перше не чув такої інформації, тому я не можу коментувати… Для того, щоб прийти на роботу, і ми це з паном Насіровим обговорювали, необидний процесуальний документ».

Також він наголосив, що рішення уряду оскаржити рішення суду про поновлення Насірова на посаді, не є підставою для зупинення виконання рішення.

Раніше представник Кабміну у Верховній Раді, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Вадим Денисенко вже заявив, що уряд оскаржить поновлення Насірова.

Нагадаємо, 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, розглянувши по суті адміністративну справу за позовом Насірова до Кабінету міністрів та Державної фіскальної служби, розгляд якої тривав з лютого 2018 року.

«Рішенням суду від 11 грудня адміністративний позов було задоволено повністю. Зокрема, визнано протиправним та незаконним розпорядження Кабінету міністрів від 31 січня 2018 року «Про звільнення Насірова Р.М. з посади голови Державної фіскальної служби України», - заявили в суді.

Зазначається, що підставою прийняття такого рішення стало недоведення відповідачами наявності підстав для звільнення Насірова з посади голови Державної фіскальної служби, а саме, обставин його подвійного громадянства, та порушення процедури його звільнення.

Суд наказав виплатити поновленому на посаді Насірову компенсацію розміром 184 тисячі гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: