Насірову «за час вимушеного прогулу» виплатять 184 тис. грн компенсації

 Насірову «за час вимушеного прогулу» виплатять 184 тис. грн компенсації

11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова

Фото: УНІАН

Грошова компенсація буде стягнута з Державної фіскальної служби України

Суд наказав виплатити поновленому на посаді голови Державної фіскальної служби Роману Насірову компенсацію розміром 184 тисячі гривень.

Таке рішення оголосив у вівторок, 11 грудня, Окружний адмінсуд Києва.

«Стягнути з Державної фіскальної служби України на користь Насірова Романа Михайловича суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу у розмірі 183 342 гривні 84 копійки», – йдеться в ухвалі.

З цієї суми Насірову мають негайно виплатити зарплату за місяць – 18 334 гривні.

Крім того, на користь поновленого чиновника мають негайно стягнути суму судового збору – 804 гривні 80 копійок за рахунок бюджетних асигнувань Кабінету міністрів.

Як відомо, 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Як повідомила прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва, 11 грудня була розглянута по суті адміністративна справа за позовом Насірова до Кабінету міністрів та Державної фіскальної служби, розгляд якої тривав з лютого 2018 року.

«Так, рішенням суду від 11 грудня адміністративний позов було задоволено повністю. Зокрема, визнано протиправним та незаконним розпорядження Кабінету міністрів від 31 січня 2018 року «Про звільнення Насірова Р.М. з посади голови Державної фіскальної служби України», - заявили в суді.

Зазначається, що підставою прийняття такого рішення стало недоведення відповідачами наявності підстав для звільнення Насірова з посади голови Державної фіскальної служби, а саме, обставин його подвійного громадянства, та порушення процедури його звільнення.

Представник прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в парламенті Вадим Денисенко повідомив, що уряд буде оскаржувати поновлення Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

Нагадаємо, у березні 2017 року суд арештував Насірова з можливістю застави в 100 мільйонів гривень, яку внесли його дружина і тесть. Після цього відсторонений голова ДФС вийшов із СІЗО. 15 лютого Насіров попросив Окружний адміністративний суд Києва поновити його на посаді голови Державної фіскальної служби.

За даними слідства, Насіров причетний до так званої «газової схеми Онищенка» і впродовж 2015 року ухвалив низку «безпідставних і незаконних рішень» про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму понад мільярд гривень. Слідство вважає, що такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень. Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: