Адвокат радить Кремлю показати живих Єрофеєва і Александрова

Адвокат радить Кремлю показати живих Єрофеєва і Александрова

Російські ГРУшники Євген Єрофеєв та Олександр Александров

Фейгін вважає, що зараз російській владі вигідно було б продемонструвати, що Єрофеєв живий та здоровий

Заява затриманого на Донбасі військовослужбовця бригади спецпризначення ГРУ Генштабу РФ Віктора Агеєва про ліквідацію у Росії засудженого в Україні ГРУшника Євгена Єрофеєва є сенсаційною. 

Зараз владі РФ треба продемонструвати живого капітана Єрофеєва, а також його товариша по службі Олександра Александрова, щоб не демотивувати інших російських військових, які беруть участь у війні на сході України.

Про це заявив відомий російський адвокат Марк Фейгін у ефірі каналу «112 Україна».

«З моменту його (капітана ГРУ ГШ РФ Євгена Єрофеєва. - Ред.) передачі минулого року, 25 травня, до Росії - його ніхто ніколи більше не бачив, ані публічно, ані непублічно. А ось ця інформація вона абсолютно сенсаційна. Чому? Якщо Агеєв є військовослужбовцем ГРУ за контрактом, а Єрофеєв теж був офіцером ГРУ з тольяттінської частини, яка розквартирована там, це означає, що усередині системи ГРУ, серед військовослужбовців, ця інформація циркулює. Якщо це дійсно так, а я б цього не виключав, то зараз російській владі вигідно було б продемонструвати, що Єрофеєв живий та здоровий», - заявив Фейгін.

Інакше, підкреслює адвокат, це – «серйозна демотивуюча річ для тих, хто за контрактом служить на Донбасі, бере участь у бойових діях»: «Власне, будь-яке потрапляння у полон означає зраду, як це було зі сталінських часів, і цих людей дійсно можуть ліквідувати. Я у це вірю, до речі».

Фейгін не виключає, що в ГРУ ГШ РФ дійсно могли поставити на карб Єрофеєву, як офіцеру військової розвідки, все «те, що він говорив у полоні».

Адвокат також вказав на той факт, що після передачі до Росії нічого не відомо і про іншого ГРУшника Олександра Александрова. «Я б не виключав що і той, і іншій постраждали. Зараз Міністерству оборони краще їх показати, що, мовляв, жодних екзекуцій не проводилося», - додав адвокат.

Щодо долі Агеєва, то, на переконання Фейгіна, той може повернутися до Росії лише шляхом обміну, наприклад, на його підзахисного, українського журналіста Романа Сущенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: