Адвокати Януковича і «Беркута» показали членам Європарламенту два фільми про грузинських снайперів на Майдані

Адвокати Януковича і «Беркута» показали членам Європарламенту два фільми про грузинських снайперів на Майдані
Євромайдан, зима 2013-2014 рр
Архівне фото

На слуханнях були продемонстровані два скандальних документальні фільми-розслідування щодо подій на Майдані взимку 2013-2014 років

Адвокати колишнього президента України Віктора Януковича і колишніх співробітників підрозділу міліції спеціального призначення Міністерства внутрішніх справ України «Беркут» поскаржилися до Європейського парламенту на факти протидії з боку української влади в розслідуванні справ щодо Євромайдану.

Про це 25 березня повідомило бельгійське інтернет-видання EU Reporter, що спеціалізується на новинах Європарламенту.

Виступ декількох українських адвокатів на тему розслідувань розстрілів на Євромайдані депутати Європарламенту заслухали в ході слухань з питань захисту прав адвокатів та доступу до правосуддя в Україні, яке відбулося 22 березня в головній будівлі Європарламенту.

За інформацією EU Reporter, на слуханнях були продемонстровані два скандальних документальні фільми-розслідування - від ізраїльської журналістки Анни Стефан і італійського репортера Джіана Мікалессіна, які представляють «альтернативну версію» щодо снайперів і розстрілів на Майдані. Журналістка Ганна Стефан, як повідомляється, особисто була присутня на слуханнях. Крім євродепутатів на заході було також кілька представників неурядових організацій з Бельгії та Польщі. Від України в слуханнях брали участь, зокрема, адвокати Віктора Януковича Ольга Просянюк і Олександр Горошинський (він також представляє інтереси заарештованих колишніх беркутівців в Святошинському районному суді Києва).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: