Африканська чума свиней: мешканці Одещини виступили проти забою тварин

Африканська чума свиней: мешканці Одещини виступили проти забою тварин

Обурення людей підігрівається чутками про те, що вони не отримають компенсацію за убитих свиней

Влада села Криничне Болградського району Одеської області здійснюють екстрені заходи по ліквідації спалаху африканської чуми свиней. Другий день триває вилучення, умертвіння і спалювання свинячого поголів'я.

При цьому працівники, залучені до ліквідації, зустрічають нерозуміння і відсіч з боку місцевих жителів, які всіляко перешкоджають роботі, передає «Траса Е-95». Проте шляхом переговорів і вимог виконувати законодавство робоча група продовжує необхідні заходи. Уже утилізовано 80 можливо заражених свиней і поросят. Також на в'їздах і виїздах в Криничне встановлені карантинні пости. Проводиться перевірка і дезінфекція всіх транспортних засобів.

Обурення людей підігрівається чутками про те, що вони не отримають компенсацію за убитих свиней або вона буде настільки мала, що не покриє їх витрат. Тим часом в минулому році в селі Калчева того ж району після ліквідації спалаху АЧС, компенсація була виплачена в розмірі, що перевищує ринкову вартість.

Відзначимо, що з 28 жовтня на ринку Болграда введений карантин - мінімум на 40 днів заборонено торгівлю домашньої свининою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: