Аграрії перекрили трасу Київ-Одеса

Аграрії перекрили трасу Київ-Одеса
На трасі біля Умані страйкують аграрії
Фото: Денис Марчук, Facebook

Аграрії планують перекрити дороги в трьох областях

Сьогодні, 18 грудня, розпочалися акції протесту аграріїв з перекриттям доріг в трьох областях України.

Станом на 8-му ранку, учасники акції протесту перекрили трасу Київ-Одеса в районі Умані. Вони зігнали до траси близько 50 одиниць агротехніки, а також самі ходять через пішохідний перехід, зупинивши рух автотранспорту трасою.

Також перекриватимуться автомагістралі у Рівненській та Хмельницькій областях.

Як повідомив заступник голови Всеукраїнської ради аграріїв Денис Марчук, на цей крок аграрних виробників штовхає податкова політика, оскільки прийнята парламентом правка № 180 забере право аграріїв на бюджетне відшкодування ПДВ при експорті соняшника, сої, ріпаку, що завдасть збитків в розмірі 10-16 млрд грн.

Учасники вимагають:

  • захистити законне право кожного українця працювати на своїй землі і в своїй країні, не сплачуючи корупційну данину олігархам, які прикривають своє прагнення до наживи інтересами країни;
  • захистити право працівників сільськогосподарських підприємств на гідну винагороду своєї нелегкої праці, адже у разі збільшення податкового тиску аграрії не лише не зможуть втілити в життя плани по збільшенню розміру заробітної плати, але й будуть змушені звільняти працівників, а також зменшувати допомогу, яку вони надають місцевим громадам і соціальній сфері села.

19 грудня об 11.00 в Українському Домі, відбудеться зустріч представників найбільших аграрних асоціацій, керівників сільгосппідприємств, представників центральних органів державної влади, де будуть прийматися рішення про проведення Загальнонаціонального аграрного податкового страйку 21 грудня 2017 року у Києві.

Раніше аграрії звернулися до президента України з проханням захистити інтереси українських сільгоспвиробників, які попередньо були порушені (під час прийняття низки законодавчих актів).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: