Аграрії привезли до Києва 3 млн підписів проти «дикого» ринку землі

Аграрії привезли до Києва 3 млн підписів проти «дикого» ринку землі

Акція протесту проти «дикого» ринку землі

Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Україна не готова до продажу земель сільгосппризначення, вважають учасники мітингу під Верховною Радою

Під Верховною Радою та в урядовому кварталі тисячі людей беруть участь у мітингу «Не дамо вкрасти землю!». Учасники вимагають зупинити впровадження ринку землі, до якого Україна, на їхню думку, не готова.

Серед присутніх – фермери, аграрії, жителі міст і сіл з усіх областей.

Віталій Скоцик, лідер Аграрної партії, що ініціювала акцію, заявив, що активісти привезли до Києва 3 млн підписів проти «дикого» ринку землі, зібраних у рамках всеукраїнської акції з протидії поспішному впровадженню ринку землі сільськогосподарського призначення. На сцені вибудувана стіна з коробок із цими підписами.

«Ми сьогодні тут, щоб сказати «ні» грабунку українського народу і української держави. Ми привезли понад 3 мільйони підписів, які ви бачите на сцені та біля сцени. Ми привезли майже 400 резолюцій міських, районних, обласних рад щодо недопущення «дикого» ринку землі. Ми також привезли сюди наше бачення земельної реформи, втілене в законопроекті про розвиток земельних відносин до 2015 року», – сказав Скоцик зі сцени.

Україна не готова до продажу земель сільгосппризначення ні в організаційному, ні в економічному, ні в правовому сенсі, вважають учасники мітингу. 96% сільгоспвиробників не мають коштів на купівлю землі. У державі відсутнє комплексне земельне законодавство, не проведена інвентаризація земель, немає верховенства права, гарантій недоторканності власності.

Під час мітингу Аграрна партія планує передати керівництву Верховної Ради проект закону України «Про Загальнодержавну програму розвитку земельних відносин в Україні на період до 2025 року», що містить комплексний план земельної реформи з 16 напрямків. Документ є підсумком роботи експертної групи при Аграрній партії та публічного обговорення її напрацювань на земельних форумах, що відбулися в усіх регіонах України в останні місяці.

Планується ухвалення окремої резолюції мітингу-протесту, яку буде передано органам влади.

«Ми вимагаємо продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до завершення повноцінної та комплексної земельної реформи!» – йдеться в проекті резолюції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: