Аграрії у четвер планують перекрити траси в шести областях України

Аграрії у четвер планують перекрити траси в шести областях України
Аграрії блокують дорогу
Архівне фото

Аграрії вимагають від Верховної Ради підтримати законопроект №7403-2, яким пропонується зберегти експортне відшкодування ПДВ для олійних культур

У четвер, 15 березня, аграрії перекриють траси в Кіровоградській, Черкаській, Херсонській, Чернігівській, Вінницькій та Одеській областях. Про це повідомили в Громадській спілці «Всеукраїнська аграрна рада».

Дороги будуть заблоковані з 10.30 до 11.30 на ділянках:

• Кіровоградської області: автодорога М-12, в 10 км від м.Новоархангельськ (поруч з кафе "Козацька застава") 
• Черкаської області: автодорога Е-95, пост поліції поблизу м.Умань 
• Херсонській області: автодорога Р-47, с.Козацьке 
• Чернігівській області: автодорога М-01, с.Кіпті 
• Вінницькій області: автодорога М-12, Гайсинський район, с.Степове 
• Одеської області: автодорога М-15, Ізмаїльський район, с.Кірнічкі

Повідомляється, що дороги також можуть бути заблоковані в Рівненській, Полтавcкій, Хмельницькій та Тернопільській областях. У громадській організації пояснили, що на такий радикальний крок фермерів підштовхнула податкова політика влади на користь аграрних олігархів.

«Згідно зі змінами в Податковому кодексі, Верховна Рада скасувала відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. Ця норма була прийнята на користь великих переробних заводів, що належать олігархам і міжнародним транснаціональним корпораціям. У той же час вона шкодить малим і середнім сільгоспвиробникам. У разі, якщо відшкодування ПДВ при експорті олійних культур буде скасовано, збитки малих і середніх аграріїв можуть досягти більше 6 млрд грн», - повідомили у «Всеукраїнській аграрній раді».

Аграрії вимагають від Верховної Ради підтримати законопроект №7403-2, яким пропонується зберегти експортне відшкодування ПДВ для олійних культур. Якщо народні обранці не підтримають таку законодавчу ініціативу, акції протесту будуть повторюватися і набудуть великих масштабів, зазначили у ВАР.

«Наступне перекриття доріг заплановано на 20 березня. Точний час і точки перекриття доріг будуть оприлюднені в п'ятницю, 16 березня.

Будь ласка, зважайте на цю інформацію при плануванні ваших поїздок. Просимо вашого розуміння за вимушені незручності», - наголосили в Громадській організації.

Раніше громадські працівники повідомляли, що зміни до Податкового кодексу ухвалили на користь великих переробних підприємств.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: