Аграрії заявляють, що Парубій відмовився зустрічатися з ними

Аграрії заявляють, що Парубій відмовився зустрічатися з ними
Акція протесту аграріїв під стінами Верховної Ради
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Спікер парламенту відмовився зустрічатися з делегацією аграріїв, які принесли йому проект ґрунтовної земельної реформи, розпланованої до 2025 року.

Після завершення багатотисячного мітингу протесту під стінами Верховної Ради з гаслом «Не дамо вкрасти землю!» делегація аграріїв на чолі з лідером Аграрної партії Віталієм Скоциком мала намір зустрітися зі спікером парламенту Андрієм Парубієм. Однак той відмовився від зустрічі.

Планувалося передати голові ВР резолюцію акції протесту проти спроб влади поспіхом запровадити ринок землі, підкріплену мільйонами підписів українців з усіх регіонів України. Також аграрії мали намір передати розроблений експертами Аграрної партії проект Закону «Про Загальнодержавну програму розвитку земельних відносин в Україні на період до 2025 року».

Законопроект є покроковою та дуже докладною «дорожньою картою», яка дозволила б  вибудувати в нашій країні якісну систему земельних відносин та завершити комплексну земельну реформу.

«Пан Парубій не вийшов до людей і не прийняв делегатів, серед яких були і фермери, які вже побували під кулями земельних рейдерів, і науковці, які брали участь у створенні програми розвитку земельних відносин. Спікер парламенту просто сховався від народу. Владу не цікавить обговорення найважливіших реформ: медичної, пенсійної, земельної. Урядовців і депутатів цікавлять лише гроші - дерибан землі», - заявив Скоцик.

«Ми неодноразово зверталися до влади – вона не реагує. Ми надавали їй свої пропозиції – вона їх не бачить, - додав Скоцик. – Цю владу не цікавить обговорення найважливіших реформ: медичної, земельної, пенсійної. У нас лишається один шлях – брати владу у свої руки. Цей парламент не виправдав сподівань людей. Йому не довіряють 80% українців! Ці «добродії» не здатні втілити в життя жодної реформи! Маємо розраховувати тільки на себе і в захисті господарств, і в захисті країни від розкрадання землі».

Нагадаємо, сьогодні, 7 червня, тисячі людей взяли участь у мітингу «Не дамо вкрасти землю!» під Верховною Радою та в урядовому кварталі, провівши флеш-моби та пікетування владних установ. Учасники вимагали зупинити впровадження ринку землі, до якого Україна, на їхню думку, не готова.

Аграрна партія, що ініціювала мітинг, привезла до Києва 3 млн підписів проти «дикого» ринку землі, зібраних в рамках всеукраїнської акції з протидії поспішному впровадженню ринку землі сільськогосподарського призначення. На сцені була вибудувана стіна з коробок із цими підписами. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: