Активіст вилив відро молока на міністра фінансів Молдови

Активіст вилив відро молока на міністра фінансів Молдови

Протест був висловлений проти згоди уряду прийняти пакет законів заради співпраці з МВФ

Протестуючий активіст облив молоком міністра фінансів Молдови Октавіана Армашу, пише «Інтерфакс-Україна».

У відеоматеріалі видно, як громадський активіст Андрій Доніке, відомий своїми ексцентричними методами протесту, підходить ззаду і виливає на міністра піввідра молока. Коли Армашу повернувся до нього, той виплеснув міністра в обличчя ще піввідра молока.

«Щоб вам було соромно. Ви навісили на мене і моїх дітей борг у мільярд євро. ...Як міністр фінансів, ви повинні подати у відставку», - докоряв йому Доніке під час своєї акції. При цьому, він стверджував, що міністр раніше працював на молочному комбінаті. Розгублений міністр, який був облитий молоком з голови до ніг, намагався полемізувати з активістом, який вчинив хуліганський вчинок.

«Вас ніхто не змушує платити, жодні борги не повісили. Я ніколи в житті не працював на молочному комбінаті і Вам повинно бути соромно за ваш вчинок», - сказав міністр фінансів.

Він був змушений повернутися в будівлю уряду.

Як повідомили в Національній поліції Молдавії, на Андрія Доніке порушено кримінальну справу. Він затриманий поліцією.

«Ми отримали скаргу від міністра і зайнялися розслідуванням інциденту. Порушено кримінальну справу, порушник затриманий. Йому загрожує позбавлення волі за статтею «хуліганство», - сказав глава Національного інспекторату поліції Олександр Пінзар.

Згідно кримінального кодексу Молдови, стаття передбачає штраф у розмірі від 4 до 14 тисяч леїв (від 200 до 700 доларів), а також громадські роботи до 240 годин або до трьох років тюремного ув'язнення.

Раніше на цьому тижні уряд Молдови прийняло на себе відповідальність перед парламентом за затвердження пакету з семи законів, обумовлених з МВФ.

Нагадаємо, Республіка Молдова стурбована відсутністю прогресу у виведенні російських військ і озброєння з території Придністровського регіону, які негативно впливають не регіональну безпеку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: