Активісти Львова поскаржилися Порошенку на «маленького феодала» Садового

Активісти Львова поскаржилися Порошенку на «маленького феодала» Садового

Громадські активісти Львова виступили зі зверненням до президента України Петра Порошенка та уряду з вимогою терміново втрутитись у процес становлення «маленького феодала» на Західній Україні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі організації «Рабів до раю не пускають».
За словами громадських активістів, вперше за часи незалежної України Львівська міська рада в обличчі Андрія Садового відгородилась від громадян турнікетами і спецпідрозділами.
«Сьогодні «європейський» мер продемонстрував своє істинне обличчя. Замість того, щоб спільно обговорити проблему сміттєзвалища в Грибовичах, Андрій Садовий не з’явився на сесію в ЛМР і огородив себе Нацгвардією, тим самим спровокувавши конфлікт», – йдеться у зверненні громадян.
Активісти наголошують, що в цьому випадку не може бути ніякої політики і перенесення конфлікту в політичну площину. На думку активістів, мер Львова штучно нагнітає та ескалує конфлікт з метою в майбутньому використати його як свої політичні дивіденди.
«У військовий час не можна провокувати громадян на конфлікт, а тим паче такі дії не личать меру міста. Станом на зараз необхідно негайно спільними зусиллями врегулювати проблему Грибовицького сміттєзвалища і притягнути до відповідальності Андрія Садового. Його дії негативно відзначились не тільки на репутації Львова, а й на іміджі всієї України на світовій арені. Мер, який мислить і діє за радянськими стереотипами, не може керувати європейським містом», – переконані активісти.
Звернення підписали громадські організації: ГО «Рабів до раю не пускають», ГО «ВКРМ», ГО «СЛЄМ», ГО «Допомога армії України», ГІ «Побратими України», ГІ «Маєш діяти», ГО «Розвиток громади», Львівський обласний Координаційний центр підтримки фронту, ГО «Соціальний захист населення та учасників АТО», ГО «Будуймо Україну разом».

Нагадаємо, зранку біля Львівської міської ради сталися сутички. Активісти прийшли з вимогою про відставку мера Андрія Садового. Сьогодні депутати міської ради мали розглядати питання щодо ситуації, що склалася навколо сміттєзвалища в Грибовичах. Відомо, що поліція затримала одного активіста. Також до ратуші прибула карета «швидкої допомоги».

Активісти перед цим співали славень біля Ратуші, виманюючи Садового, який повернувся до мерії через внутрішній двір. Згодом активістам вдалося прорватися до зали засідань та захопити трибуну, через що секретар Львівської міськради Анатолій Забарило оголосив про закриття засідання сесії Львівської міської ради.

Поліція почала розслідувати сутички у міськраді Львова. Інформація про затриманих уточнюється.

28 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі сталась пожежа. Експерти та місцева влада говорять, що причиною пожежі міг бути підпал. Унаслідок пожежі та подальшого обвалу загинули троє пожежників. Ще одну людину, еколога місцевого ЛКП, досі не знайшли. 

Садовий згодом звернувся до влади з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної ситуації. Президент Петро Порошенко порадив Садовому не політизувати ситуацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: