Активісти подарують Холодницькому рюкзак - пакуватися на вихід

Активісти подарують Холодницькому рюкзак - пакуватися на вихід
Назар Холодницький, керівник САП
Фото: УНІАН

Активісти проведуть акцію «Холодницький, пакуй речі і на вихід!»

У вівторок 17 липня о 10.00 під стінами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за адресою вул. Ісаакяна 17 активісти проведуть акцію «Холодницький, пакуй речі і на вихід!». Вони принесуть рюкзак антикорупційному прокурору Назару Холодницькому, вимагаючи від нього «спакувати речі» і піти у відставку.

Перед акцією, о 10.00 пройде короткий прес-брифінг. У ньому візьмуть участь:
• Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції
• Роман Маселко, Автомайдан, екс-голова Ради громадського контролю при НАБУ
• Масі Найєм, учасник ініціативи «Декларація Небайдужих», ветеран АТО, юрист

Нагадаємо, що минулого тижня Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила провадження у «справі рюкзаків» щодо двох фігурантів – сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря через відсутність «прямих достатніх доказів». Це викликало неабиякий розголос в ЗМІ, оскільки ще нещодавно Назар Холодницький стверджував, що доказів проти сина Авакова у справі достатньо.

Слід відмітити, що це не єдина справа, яку закрив керівник САП Назар Холодницький. На плівках із записами з його кабінету є докази того, що він попереджав про обшуки та чітко інструктував фігурантів кримінальних проваджень, які ведуть його ж прокурори, а саме: що і як робити, щоб уникнути покарання.

Зокрема мова йде про справи хабара в.о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун, мера Одеси Геннадія Труханова, екс-голови НАЗК Наталії Корчак, народного депутата Георгія Логвинського. Це теж стало відомо із прослушки в його кабінеті.

26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів розглядатиме «справу» Назара Холодницького, за результатами якої він за законом мав би втратити з посаду керівника. Саме тому активісти вимагатимуть від нього піти у відставку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: