Активісти презентували «реєстр злитих справ» Антикорупційної прокуратури

Активісти презентували «реєстр злитих справ» Антикорупційної прокуратури

Активісти вважають, що створення реєстру допоможе привернути увагу суспільства до неправомірно закритих кримінальних проваджень

«Центр протидії корупції» презентував сайт, на якому опубліковано ряд кримінальних справ Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, неправомірно, як вважають активісти, закритих.

Назва сайту – «Реєстр злитих справ», повідомили голова правління організації Віталій Шабунін та юрист Олена Щербан на прес-конференції в четвер, 15 листопада.

«Ми вже півтора року розповідаємо медіа історії про те, як прокурори САП здійснюють дії, які шкодять слідству. І цей реєстр - це зібрання справ, де ми предметно розповімо, у чому наші претензії до конкретних прокурорів САП і, головне, до його керівництва. Щоб сто разів не повторювати одне і те ж, ми зібрали це все на одному сайті», - сказав Шабунін.

У «Центрі протидії корупції» вважають, що створення такого реєстру допоможе привернути увагу суспільства до неправомірно закритих кримінальних проваджень, а також убезпечити від закриття інші справи.

«Якщо прокурор хоче чесно розслідувати справу, то немає ніякої сили, яка може завадити це зробити. Якщо прокурора не влаштовує робота того чи іншого слідчого або детектива, то він може вимагати його заміни. Ми переконані, що конкретні прокурори САП і їх керівники знищували справи», - зазначив Шабунін.

Всього активісти привели 13 справ щодо топ-корупціонерів, в яких, на їхню думку, дії прокурорів САП нашкодили слідству.

До слова, водія та охоронців Холодницького викликали на допит через сутичку з розбитими авто.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: