Активісти скликають всіх на суд, який в каратин може допомогти Суркісам отримати від держави $250 млн

Активісти скликають всіх на суд, який в каратин може допомогти Суркісам отримати від держави $250 млн

Печерський райсуд наприкінці березня став на сторону Суркісів у справі проти «Приватбанку»

Сім'я Суркісів домагається в українських судах скасування рішення про визнання їх пов'язаними з «Приватбанком» особами

Активісти скликають всіх на суд, який в каратин може допомогти Суркісам отримати від держави $250 млн. Про це написав співзасновник «Демократичної сокири» Антон Швець у Facebook.

Швець написав, що 8 квітня Київський апеляційний суд розглядатиме позов родини Суркісів про скасування рішення НБУ щодо визнання членів сім'ї Суркісів пов'язаними з АТ КБ «Приватбанк» особами.

«У нас в країні карантин, і я не можу покликати вас на засідання апеляційного суду, хоча сам постараюся там бути. Але ми можемо хоча б зробити їх усіх відомими. Київський апеляційний суд – судді Олійник В. І., Кулікова С. В., Желепа О. В. Їхні імена варті того, щоб їх запам'ятати та поширити», - зазначив Швець.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва підтвердив обов'язок «Приватбанк» виконувати умови депозитних договорів з офшорними компаніями братів Суркісів, не чекаючи рішення суду по суті, а також апеляції у цій справі. Відповідний текст рішення від 25 лютого було оприлюднено в Єдиному судовому реєстрі 17 березня.

Йдеться про більш ніж $200 млн ряду офшорних компаній, які були розміщені на рахунках Кіпрської філії «Приватбанку» в 2012-2014 роках, а також про відсотки, нараховані до 17 лютого 2020 року. Суд уточнив, що адвокати банку не представили достатніх доказів того, що аналогічний судовий процес паралельно проходить на Кіпрі.

Роз'яснення про те, що банк зобов'язаний виплатити позивачам гроші, виніс суддя В'ячеслав Підпалий. Роз'яснення фактично зобов'язало «Приватбанк» виконати зобов'язання за договорами - тобто, виплатити гроші. У «Приватбанку» планували оскаржити це рішення.

Київський апеляційний адміністративний суд 6 листопада 2017 року зобов'язав «Приватбанк» повернути сім'ї Суркісів 1,05 млрд грн, $266,2 тис. і 7,8 тис. євро. 27 грудня 2016 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом сім'ї Суркісів: Ігоря, Григорія, Рахміль (батько Ігоря й Григорія), Марини (дочка Ігоря), Світлани (дочка Григорія) Суркісів й Поліни Ковалик (дружина Григорія). Вони просили скасувати рішення НБУ №105 від 13 грудня 2016 року, яким вони були визнані інсайдерами «Приватбанку».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: