Активні бойові дії на Донбасі можуть відновитися у будь-який момент, - ОБСЄ

Активні бойові дії на Донбасі можуть відновитися у будь-який момент, - ОБСЄ

Хуг: Режим припинення вогню на Донбасі останнім часом регулярно порушувався

В Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ зафіксували численні порушення «шкільного перемир'я» і не виключили, що активні бойові дії можуть відновиться в будь-який момент. Про це заявив заступник голови місії Олександр Хуг в ході доповіді про безпеку в Україні.

За словами Хуга, режим припинення вогню на Донбасі останнім часом регулярно порушувався, а спостерігачі зафіксували понад 4,5 тис. обстрілів і присутність не відведених важких озброєнь.
«За останні тижні нами було зафіксовано 4586 випадків порушення тиші. Є збільшення кількості важкої техніки на лінії розмежування. На цьому тижні ми зафіксували 60 одиниць важкого озброєння - 8 на підконтрольних Україні територіях і 54 - на непідконтрольних», - констатував він.

Хуг зазначив, що ситуація на Донбасі продовжує залишатися хиткою, через що в місії не виключають нового загострення ситуації в будь-який момент.

«У вересні 2016 року, після періоду тимчасового перемир'я, було дуже серйозне загострення ситуації, найбільше за весь минулий рік. Тому ми очікуємо такого загострення і на цей раз. Воно може статися в будь-який момент», - додав заступник глави місії.

Як повідомлялось, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували поблизу Луганська три колони військової техніки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: