Американська розвідка повідомила про телефони, які краще не купувати

Американська розвідка повідомила про телефони, які краще не купувати

Китайська продукція може збирати особисту інформацію користувачів і вести таємне шпигунство

Директори ЦРУ, ФБР, АНБ та ряду інших розвідувальних органів США не рекомендують купувати техніку китайських компаній Huawei і ZTE через ризики шпигунства.

Як повідомляє TheVerge з посиланням на канал CNBC, керівники розвідок виступили під час слухань у Сенаті. До групи увійшли керівники ФБРЦРУАНБ і директор національної розвідки.

«Директори ЦРУ, ФБР, АНБ і ряду інших розвідувальних органів висловлюють свою недовіру конкуруючій з Apple компанії Huawei та іншій китайській телекомунікаційній компанії ZTE», – зазначає видання.

За словами директора ФБР Кріса Рея, китайська продукція може збирати особисту інформацію користувачів і вести таємне шпигунство.

«Ми глибоко стурбовані ризиками при допуску будь-яких компаній або організацій, пов’язаних з іноземними урядами, які не поділяють наші цінності», – сказав він.

Зазначається, що під час слухання на засідання комітету з розвідки при Сенаті США керівники розвідки високо оцінили американські телекомунікаційні компанії за їх рішучий опір китайським компаніям. 

У 2014 всім американським урядовим відомствам було заборонено укладати будь-які контракти з Huawei.

Американські законодавці наразі розглядають законопроект, який заборонить держслужбовцям взагалі використовувати телефони Huawei і ZTE.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: