Amnesty International звинуватила Асада в злочинах проти людяності

Amnesty International звинуватила Асада в злочинах проти людяності
Башар Асад
Фото AFP

Сирійський уряд усвідомлено застосовує голод в якості колективного покарання для населення, - правозахисники

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила президента Сирії Башара Асада в злочинах проти людяності. Про це пише DW.com.

До подібних злочинів правозахисники віднесли облогу військами Асада населених пунктів і примусове переселення проживаючих там людей.

Сирійська урядова армія влаштовувала бомбардування обложених територій і блокувала доставку гуманітарної допомоги, в результаті чого мирні жителі відчували гостру нестачу продовольства і медикаментів, підкреслили в AI.

«Сирійський уряд усвідомлено застосовує голод в якості колективного покарання для населення», - заявив представник німецького відділення AI Рене Вільдангель.

Amnesty розкритикувала також так звану «мирову угоду» між режимом Асада і сирійською опозицією, яка поширювалося, в тому числі, на східну частину Алеппо.

Договір передбачав можливість вибору для жителів обложених районів - залишитися в зоні ведення бойових дій або залишити їх. В результаті тисячі сімей, евакуйовані з міста, виявилися в тяжких умовах в бідно оснащених таборах, нарікають правозахисники.

У зв'язку з цим в AI вважають, що дану угоду можна прирівняти фактично до примусового переселення людей.
Amnesty зажадала від ООН провести ретельне розслідування описаних обставин і піддати кримінальному переслідуванню порушників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: