Анкара веде переговори із ООН щодо розслідування вбивства Хашоггі

Анкара веде переговори із ООН щодо розслідування вбивства Хашоггі

Верховний комісар ООН із прав людини запропонувала ідею міжнародного розслідування

 Очільник МЗС Туреччини Мевлют Чевушоглу заявив, що Анкара веде переговори із ООН щодо проведення розслідування відносно зникнення і ймовірного вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

За словами очільника турецького зовнішньополітичного відомства, з’являється все більше вимог щодо проведення міжнародного розслідування у справі зникнення журналіста із Саудівської Аравії. Як наслідок, Анкара веде переговори із ООН із цього питання.

При цьому Чевушоглу висловив переконання, що ніякого міжнародного розслідування не треба буде проводити, а Саудівська Аравія буде співпрацювати для виявлення і покарання винних.

До цього Верховний комісар ООН із прав людини Мішель Бачелет заявляла про необхідність початку міжнародного розслідування для визначення відповідальних у вбивстві Хашоггі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що країна не видасть Туреччині своїх громадян, яких підозрюють у причетності до вбивства журналіста Хашоггі.

В Саудівській Аравії затримали 21 підозрюваного у вбивстві журналіста. Прокуратура країни вимагає смертної кари для п'ятьох з них.

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розпорядження вбити журналіста надійшло «з найвищих рівнів уряду» Саудівської Аравії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: