Аномальна спека: на Закарпатті скоротили робочий день на годину

Аномальна спека: на Закарпатті скоротили робочий день на годину

На переважній частині Закарпаття з 2 до 10 серпня очікується до 36 градусів тепла

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль підписав розпорядження про скорочення робочого дня на годину від 2 до 10 серпня. Саме в цей період синоптики прогнозують в області аномально високу температуру повітря.

«На переважній частині Закарпаття очікується до 36 градусів тепла, а в південних районах – Берегівщині та Виноградівщині – до 38 градусів спеки, – повідомляє Москаль. – Продуктивно працювати в таких умовах можна хіба що в обладнаних кондиціонерами приміщеннях, яких небагато. Для решти працівників (а особливо тих, хто працює просто неба), краще поміняти режим роботи й скоротити робочий час на годину».

Недопрацьовані з 2 по 10 серпня години будуть перенесені на робочі дні наприкінці серпня й на початку вересня, коли температура повітря нормалізується (від 28.08 по 5.09).

Згідно з розпорядженням Москаля, установам та підприємствам усіх форм власності рекомендується змінити робочий графік працівників, збільшити технологічні перерви, обмежити виконання робіт підвищеної небезпеки тощо.

Як повідомлялося, 2 серпня в Україні спека посилиться.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: