Аномальна спека спричинила масову лісову пожежу під Балаклією на Харківщині

Аномальна спека спричинила масову лісову пожежу під Балаклією на Харківщині

Вогонь гасять два літаки ДСНС

Два літаки АН-32 задіяно до гасіння лісової пожежі біля Балаклії Харківської області. Про це розповів помічник начальника Головного управління ДСНС у Харківській області полковник Ігор Лупандін.

«Триває гасіння пожежі в лісовому масиві поблизу Балаклії. До гасіння з повітря у зв'язку з верховою пожежею задіяно два літаки АН-32. Вони вже здійснили по два скидання води по 8 тонн кожне і вирушили на нову заправку водою», - відзначив Лупандін.

За його словами, головне завдання - не допустити поширення вогню, адже низова лісова пожежа почалася на площі 4 га, потім вогонь пішов зверху ще на площі 1 га.

На місці працюють 13 підрозділів ДСНС, 21 одиниця пожежно-рятувальної техніки, пожежний потяг, 93 людини особового складу ДСНС, мобільно-оперативна група і зведений загін ГУ ДСНС у Харківській області.

Лупандін додав, що раніше пожежний вертоліт зробив аерофотозйомку місцевості, тобто, вказав координати пожежі, що допомогло при її гасінні. На 16.58 пожежу локалізовано.

Нагадаємо, о 11:00 на фермерському господарстві поблизу села Морозівка у Балаклійському районі сталося займання скирт соломи, у результаті зайнялися трава і дерева у найближчому лісі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: