Антикорупційна прокуратура відкрила справу стосовно Рябошапки

Антикорупційна прокуратура відкрила справу стосовно Рябошапки
Справу щодо Руслана Рябошапки відкрито за ознаками можливого декларування недостовірної інформації та прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної винагороди

У прокуратурі уточнили, що справа відкрито на підставі рішення суду, і мова про підозру поки не йде

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила справу за фактом можливого декларування недостовірної інформації та одержання неправомірної вигоди колишнім генеральним прокурором Русланом Рябошапкою. Про це повідомила спікер САП Ольга Постолюк.

У прокуратурі уточнили, що справа відкрита на підставі рішення Вищого антикорупційного суду, і мова про підозру поки не йде

«Було рішення ВАКС, і ми його виконали і внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ст. 366-1 ч. і 4 ст. 368 Кримінального кодексу», - зазначили у САП.

Нагадаємо, 5 березня Верховна Рада висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, що мало наслідком його відставку з посади. Ініціаторами недовіри були 119 нардепів. Серед них народні депутати від «Слуги народу», зокрема, Максим Бужанський та Олександр Дубінський, яких пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським, а також обранці від «Опозиційної платформи – За життя», в тому числі й Віктор Медведчук та Вадим Рабінович.

Як повідомлялося, Руслан Рябошапка тоді заявив, що причиною питання про його відставку є результативність роботи генпрокурора.  Свій виступ у Раді генпрокурор завершив такими словами: «Постанова (про висловлення недовіри генпрокурору. - «Главком»)  побудована на відвертій брехні. Мене не цікавить думка Бужанського про реформу прокуратури. Для мене найкращою оцінкою є лист батька Катерини Гандзюк… Я не став нічиїм слугою, я був і є незалежним», - заявив він.

«Я йду. Але я йду для того, щоб повернутись», - резюмував тоді Рябошапка.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: