Арбузов назвав «абсурдними і нікчемними» звинувачення з боку ГПУ

Арбузов назвав «абсурдними і нікчемними» звинувачення з боку ГПУ
Сергій Арбузов, екс-глава Нацбанку України

Ні Арбузову, ні адвокатам не відомо про підозру

Екс-голова Нацбанку України, колишній перший віце-прем’єр Сергій Арбузов заявляє, що вважає «абсурдними і юридично нікчемними» обвинувачення Генеральної прокуратури проти нього в незаконному фінансуванні на суму 220 мільйонів гривень.

Як сказано в заяві прес-служби Арбузова, ані йому, ані його адвокатам нічого не відомо про підозру у справі щодо приватизації «Укртелекому».

«Генеральна прокуратура поки що не потрудилася поставити Сергія Арбузова до відома про даний факт, обмежившись коротким повідомленням на своєму сайті. Причина цього, на думку Сергія Арбузова, в тому, що в прокуратурі розуміють абсурдність і юридичну нікчемність даних звинувачень. Сергій Арбузов не мав жодного відношення ні до приватизації «Укртелекому», ні до виділення грошей держбюджету на створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення», – йдеться в повідомленні.

У прес-службі Арбузова заявили, що метою звинувачень ГПУ є «відвернути увагу громадськості від того факту, що Інтерпол зняв з розшуку більшість представників колишньої влади через відсутність складу злочину в їх діях, фактично визнавши політично мотивованими ті звинувачення, які з боку ГПУ висувалися раніше».

Водночас в Арбузова заявили, що він готовий співпрацювати зі слідством.

Нагадаємо, Генпрокуратура повідомила про підозру Арбузову. Його підозрюють у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України

Вирішується питання про оголошення Арбузова в міжнародний розшук та обрання йому судом запобіжного заходу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: