Арештовано начальника управління банку «Стандарт»

Арештовано начальника управління банку «Стандарт»

Банк «Стандарт» знаходиться у стадії ліквідації

Посадовець протягом 2013-2015 років за вказівкою топ-менеджменту та власника банку вивів понад 900 мільйонів гривень вкладників

За матеріалами Служби безпеки України у Києві під варту взято начальника одного з управлінь комерційного банку «Стандарт», причетного до виведення з установи майже одного мільярда гривень. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Співробітники СБ України спільно з фіскальною службою встановили, що посадовець протягом 2013-2015 років за вказівкою топ-менеджменту та власника банку вивів понад 900 мільйонів гривень вкладників. Оборудка здійснювалася через кредитування підконтрольних фіктивних комерційних структур», - йдеться у повідомленні.

На сьогодні банк знаходиться у стадії ліквідації, тож фінансові втрати вкладників, які виникли через протиправні дії зловмисників, повинен компенсувати Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Колишньому начальнику управління банку «Стандарт» оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 27 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності інших фігурантів справи, причетних до розкрадання грошей банку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: